zorgverzekering-restitutie-in-2020

Restitutiepolis 2020

Met een restitutiepolis in 2020 krijg je gewoon een volledige vergoeding bij alle zorgverleners. Niet de zorgverzekeraar maar jij bepaald waar je naar toe gaat voor een behandeling. Wij helpen je hier te begrijpen wat een restitutie zorgverzekering is.

De Friesland
€ 132,25
PNOzorg
€ 129,98
Univé
€ 126,-
Zorg en Zekerheid
€122,50

De Restitutiepolis uitgelegd

Wanneer jij kiest voor een restitutieverzekering in 2020 krijg je bij iedere zorgverlener een vergoeding. Het is dus niet zo dat alleen de zorgverzekeraar bepaald naar welke zorgverlener je kunt gaan, met een restitutiepolis bepaal jij dit zelf. Het is echter wel mogelijk, wanneer er geen contract is dat je de rekening eerst zelf dient voor te schieten. Via een declaratie kun jij dan het bedrag terugkrijgen van de verzekeraar.

Bij een zogenaamde ‘zuivere restitutiepolis’ ben jij volledig vrij om je zorgaanbieder te kiezen.

Als er tussen de gewenste zorgvelener en verzekeraar een contract is, hoef jij niet de rekening eerst zelf voor te schieten. De zorgverzekeraar vergoedt de kosten van de behandeling en de gemaakte zorgkosten.

De verschillen restitutie- en naturapolissen

Het belangrijkste verschil tussen een naturapolis en een restitutie zorgverzekering is dat je met de restitutiepolis zelf de zorgverlener en arts mag kiezen. Ongeacht gecontracteerd of niet heeft het verder geen invloed op de vergoeding van de ontvangen zorg.

Je gaat namelijk met een naturapolis, een gedeelte van de zorgkosten zelf betalen als je naar een niet aangesloten zorgverlener gaat. De restitutiepolis is vaak wel iets duurder dan een naturaverzekering.

Vergoedingen niet- gecontracteerde zorg

Bij een restitutiepolis krijg je bij niet-gecontracteerde zorg een volledige vergoeding. Alleen wanneer de rekening excessief hoog is gaat de verzekeraar een aantal vragen stellen.

Je krijgt bij sommige restitutiepolissen in 2020 maximaal 100% van het in Nederland marktconforme tarief, en bij nadere restitutie zorgverzekeringen 100% van het wettelijk maximumtarief.

Voordat je over gaat tot overstappen, is het belangrijk de polisvoorwaarden door te nemen. Hierin staat exact de voorwaarden beschreven die je zorgverzekeraar hanteert in 2020.

De restitutiepolis in 2020 mogelijkheden

Hieronder hebben wij voor je de restitutie zorgverzekeringen voor 2020 op een rijtje gezet. Zoals je ziet zijn er verschillende zorgverzekeraars met een restitutiepolis. Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste aansluit in jouw persoonlijke situatie, zou je direct gebruik kunnen maken van onze zorgvergelijker.

CZ (Zorgkeuzepolis)
De Amersfoortse (Basisverzekering)
De Friesland (Vrije Keus Polis)
FBTO (Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)
Menzis (Vrij)
OHRA (Zorgverzekering)
ONVZ (Vrije Keuze Basisverzekering)
PMA (Basis Vrij)
PNOzorg (Basisverzekering)

Pro Life (Principe Polis Restitutie)
UnitedConsumers (VGZ Eigen Keuze)
Univé (Zorg Vrij Polis)
VGZ (Eigen Keuze)
ZEKUR (Gewoon ZEKUR Zorg Vrij)
Zilveren Kruis (Basis Exclusief)
Zorg en Zekerheid (Zorg Vrij Polis)
ZorgDirect (Basispolis)