naturapolissen-uitgelegd-2020

Naturapolis 2020

Als jij kiest voor een Naturapolis in 2020, betaalt de zorgverzekeraar direct de gemaakte zorgkosten. De rekening wordt overigens alleen volledig vergoed wanneer jij naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

De Naturapolis uitgelegd

Nederlandse zorgverzekeraars maken ieder jaar contracten met zorgverleners. De verzekeraar kijkt niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de behandelingen. In de meeste gevallen worden de gemaakte zorgkosten volledig vergoed bij de aangesloten zorgaanbieders.

Mensen die een naturapolis in 2020 kiezen, kunnen alleen kiezen voor een arts of behandelaar waarmee de verzekeaar een contract heeft. Kies jij voor een andere zorgaanbieder? Dan ga je een deel van de rekening zelf betalen. Normaal gesproken is dat ongeveer 25% van de factuur.

In 2020 is het dus opnieuw belangrijk om te zien welke behandelaars een contract hebben met je zorgverzekeraar. Tijdens het zorgverzekering kiezen en overstappen is het dus aan te raden ook de aangesloten zorgverleners te bekijken. Zo voorkom je dus extra kosten in 2020.

Naturapolissen en de rest

Het grootste verschil tussen een naturapolis (2020) en een restitutiepolis is de vrije zorgkeuze. De iets duurdere restitutie zorgverzekering kent een volledige vrije zorgkeuze, niet de verzekeraar maar jij bepaalt naar welke zorgverleners je gaat voor een behandeling. Dit heeft dan verder geen invloed op de vergoeding die je gaat ontvangen in 2020. Met een naturapolis zorgverzekering ga je dus bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders gedeeltelijk zelf meebetalen.

De budgetpolis

Gezonde en vaak jonge mensen (en studenten) kiezen voor een budgetpolis. Een zorgverzekering met een lage zorgpremie, en een zeer beperkte vrije zorgkeuze. Je kunt met een ‘budget-zorgverzekering’ alleen naar een geselecteerd aantal behandelaars.

Met een budgetpolis dien je ook altijd je zorgzaken uitsluitend online te regelen. Consumenten kiezen er overigens steeds vaker voor om het eigen risico te verhogen met een naturapolis, om zo toch de voordelen te hebben va