bril-lenzen-vergoeding

Brillen en lenzen 2021

Brillen en lenzen vergoeding 2021

bril-lenzen-vergoedingVeel consumenten hebben een bril of hebben lenzen. Wanneer jij in 2021 een nieuwe bril nodig hebt kan je soms hier een vergoeding voor krijgen van je verzekeraar. Alleen wanneer het medisch noodzakelijk is krijg je een vergoeding vanuit het basispakket. Een paar lenzen of bril vergoeding die je bij de opticien koopt, worden alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Op deze pagina hebben wij een handig overzicht gemaakt van verschillende bril vergoedingen voor 2021 per zorgverzekeraar.

Overzicht vergoeding brillen en lenzen 2021

In het overzicht bril en lenzen vergoeding 2021 hebben wij de beschikbare zorgverzekeringen voor je uitgezocht. Aan de informatie kun je geen rechten ontlenen, en wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid op eventuele onjuistheden. Wij verwijzen je ook daarom door naar de verzekeraar voor de exacte vergoedingen en voor de polisvoorwaarden.

Bril vergoeding 2021

Een ‘standaard’ bril wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering in 2021. Je zou dus deze kosten zelf moeten gaan maken of je aanvullend verzekeren. Er zijn uitzonderingen (medische noodzaak) dat je toch in aanmerking kunt komen op een bril of lenzen vergoeding in 2021 vanuit het basispakket. Voorbeelden zijn een telescoopbril, ptosisbril en verrekijkerloep. In alle andere gevallen ga je zelf je nieuwe bril moeten bekostigen.

Via een aanvullende zorgverzekering kun je een aanvullende bril vergoeding ontvangen in 2021. Zoals je hierboven al hebt kunnen zien zijn er veel verschillende vergoedingen en polissen verkrijgbaar. Zoek jij de beste vergoeding? Dan zou je gebruik kunnen maken van onze vergelijker, vergeet dan niet aan te geven (linkerkant) hoe hoog de vergoeding voor je bril of lenzen moeten zijn.

Lenzen vergoeding 2021

Net als bij brillen is het aanschaffen van lenzen in de meeste gevallen voor eigen rekening. Alleen bij medische noodzaak kun je recht hebben op lenzen vergoeding in 2021 vanuit de basis zorgverzekering. Via een aanvullende zorgverzekering kun je vergoedingen ontvangen van 25 euro per jaar, tot 300 euro per 3 kalenderjaren. De premies, voorwaarden en vergoedingen lopen dus zeer uiteen. Let wel op als jij een lenzen vergoeding wilt ontvangen, dat je vaak een aanzienlijke maandelijkse premie moet betalen bovenop de zorgpremie voor de basispolis. Sluit dus geen aanvullende verzekering af puur en alleen voor een bril en lenzen vergoeding.

Bril vergoeding kind

Heeft je kind een bril nodig in 2021? Ook brillen voor kinderen worden maar zeer beperkt vanuit de basi verzekering. De standaard reguliere brillen in 2021 vallen dus buiten de dekking vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende pakket hebt afgesloten, en je kind is met jou meeverzekerd, dan heeft je kind of kinderen ook recht op deze bril vergoedingen in 2021. Het is slim om je kind te verzekeren op de ouder die de meest uitgebreide zorgverzekering heeft.

Medische indicaties toch recht op een vergoeding (tot 18 jaar):

  • Afwijking van minstens 6 dioptrieën
  • Scheelzien
  • Na operatie van lensafwijking
  • Slechts zien vanwege een (medische) aandoening of verwonding

Eigen risico, eigen bijdrage

In 2021 ga je alleen een eigen risico betalen voor zorg die valt binnen de dekking van het basispakket. Dus als je recht hebt op een bril of lenzen vergoeding vanuit de basisverzekering (medische noodzaak) ga je ook een gedeelte van de kosten meebetalen via het eigen risico.

Vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering komen nooit met het verplichte eigen risico. Let goed op wat het maximum bedrag voor de lenzen en brillen vergoeding bij je aanvullende polis. Is je bril duurder dan de vergoeding? Dan ga je het overige bedrag ook zelf moeten betalen in 2021. Lees hier meer over het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage.

Welke zorgverzekeraars bieden een vergoeding in 2021?

CZ, CZdirect, De Amersfoortse, De Friesland, Ditzo, DSW, FBTO, Interpolis, InTwente, IZA, Menzis, National Academic, Nationale-Nederlanden, OHRA, ONVZ, PMA PNOzorg, Pro Life, Promovendum, Salland, Stad Holland, Umc, United Consumers (VGZ), Univé, VGZ, VvAA, ZEKUR, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid en ZorgDirect.

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service