Zwangerschapscursus vergoeding 2025

Behoefte naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor zwangerschapscursus in 2025? De christelijke zorgverzekeraar (Principe Polis Budget + Smallpolis) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,70 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft De christelijke zorgverzekeraar (Principe Polis Budget + Smallpolis) de voordeligste zorgverzekering voor € 149,20 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

De verschillende zwangerschapscursussen die er zijn hebben als doel om vrouwen zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Het aanbod is de afgelopen jaren sterk toegenomen.  Zo zijn zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapsyoga en hypnobirthing al helemaal ingeburgerd. Om voor de zwangerschapscursus vergoeding 2025 in aanmerking te komen, dien je een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Lees meer over zorgvergoedingen en zwangerschap.

Er is geen zwangerschapscursus vergoeding 2025 vanuit het basispakket

Zeker hypnobirthing is een zwangerschapscursus die sterk in opmars is.  Vrouwen leren tijdens deze cursus (diepe) ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken om zo de pijn die ze voelen tijdens de bevalling beter op te kunnen vangen. Ongeacht welke cursus je ook volgt, er is geen zwangerschapscursus vergoeding 2025 die gedekt wordt vanuit de basisverzekering. Wil je dus een zwangerschapscursus vergoeding 2025 dan is een aanvullende verzekering noodzakelijk.

Maximaal bedrag per zwangerschap of per jaar

Veel zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan. Sluit je die af, dan krijg je een zwangerschapscursus vergoeding 2025. Vaak stellen verzekeraars wel voorwaarden aan de verzekering.  De verzekeraars keren bovendien vaak een maximaal bedrag per zwangerschap of per jaar uit. Zaak dus de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden goed tot je te nemen.  Aanvullende voorwaarden die verzekeraars kunnen stellen zijn  bijvoorbeeld dat alleen preventieve zwangerschapscursussen gedekt zijn, dat de cursussen in centra die door de verzekeraar aangewezen zijn plaatsvinden of hebben als eis dat de cursussen onder leiding staan van een verloskundige.

Check de polisvoorwaarden en vergelijk de verzekeraars

Zeker als het om de zwangerschapscursus vergoeding 2025 gaat, is het verstandig de polisvoorwaarden en vergoedingen van de verzekeraars goed door te nemen. Door hier de verzekeraars te vergelijken, stuit je vanzelf op de voor jou beste verzekering.

Is er vanuit de basisverzekering een zwangerschapscursus vergoeding?

Er wordt vanuit de basisverzekering geen zwangerschapscursus vergoeding uitgekeerd. Daarvoor dien je dus een aanvullende verzekering af te sluiten.

Waar moet je op letten bij een aanvullende verzekering?

Sluit je een aanvullende verzekering af voor de zwangerschapscursus vergoeding dan stellen de verzekeraars nogal eens wat eisen. Zo zijn er verzekeraars die alleen preventieve cursussen vergoeden of alleen cursussen die gegeven worden door verloskundigen.

Vind je via Zorgverzekerinq.nl de goede zorgverzekeraar als je zwanger bent?

Ja. Je vindt die verzekering door de verzekeraars hier op deze website te vergelijken. Check bovendien de polisvoorwaarden en je vindt vanzelf de voor jou beste zorgverzekering.

5/5 - (43 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd