Lactatiekundige hulp vergoeding 2025

Vrouwen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het geven van borstvoeding kunnen een lactatiekundige inschakelen die advies geeft, voorlichting aanbiedt en praktische tips aan de hand kan doen over het geven van borstvoeding. Om in aanmerking te komen voor de lactatiekundige hulp vergoeding 2025 dien je wel een aanvullende verzekering afgesloten te hebben.

Geen dekking uit de basisverzekering voort de lactatiekundige hulp vergoeding 2025

De lactatiekundige hulp vergoeding 2025 krijg je dus in principe alleen vanuit de aanvullende verzekering. Er zijn wel voldoende verzekeraars die de mogelijkheid bieden om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je krijgt vanuit die verzekering dus de lactatiekundige hulp vergoeding 2025 om op die manier verzekerd te zijn van hulp en advies bij problematiek rondom borstvoeding.

De aanvullende eisen van de verzekeraars

Kies je ervoor om je aanvullend te laten verzekeren, dan worden daar door de verzekeraars vaak nog wel een aantal eisen aan gesteld. Zo dient de lactactiekundige een erkend International Board Certified Lactation Consultant te zijn en aangesloten te zijn bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Voorts is niet zelden een doorverwijzing noodzakelijk van de huisarts, verloskundige of een consultatiebureauarts  naar een lactatiekundige.

Vergelijk niet alleen op basis van de prijs, maar check ook de polisvoorwaarden

Om de voor jou beste verzekeraar te vinden als je in aanmerking wilt komen voor de lactatiekundige hulp vergoeding 2025 check en vergelijk je hier de verschillende zorgverzekeraars. Doe dat niet alleen op basis van de prijs. Maar check zeker ook de polisvoorwaarden, vergoedingen en de aanvullende eisen en voorwaarden die aan de verzekering gesteld worden.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor lactatiekundige hulp?

Nee, wil je in aanmerking komen voor een lactatiekundige hulp vergoeding, dan heb je niets aan de basisverzekering. Je dient dan een aanvullende verzekerring afgesloten te hebben.

Worden er voorwaarden gesteld als je aanvullend verzekerd bent?

Ja. De verschillende verzekeraars die een lactatiekundige hulp vergoeding vanuit de aanvullende verzekering aanbieden, stekken vaak eisen. Zo dient de lactatiekundige bijvoorbeeld aangesloten te zijn bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen.

Hoe vind je de verzekering met de beste voorwaarden?

Die vind je door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat doe je op basis van de prijs en de polisvoorwaarden.

class=”-a00_p”

5/5 - (36 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd