Zorgverzekering 2020 vergelijken

Hoe kan ik de zorgverzekering 2020 vergelijken, en waar moet ik op letten? Uiteraard kom je op deze pagina om de zorgverzekering te vergelijken. Ieder jaar kun je overstappen van zorgverzekeraar om zo een goedkopere polis te hebben of juist meer dekking. Wij informeren je hier over alles wat je moet weten als je de Zorgverzekering 2020 vergelijken gaat. Doordat er ook dit jaar weer het een en ander gaat veranderen is het belangrijk om alle mogelijkheden te bekijken.

Het belangrijkste tijdens het vergelijken van de zorgverzekering 2020 is welke soort polis je wilt hebben. Is een volledige vrije zorgkeuze belangrijk voor jou? Dan is een restitutie zorgverzekering waarscheinlijk de beste voor jou. Als jij het geen probleem vind om bijvoorbeeld je zorgzaken online te regelen, dan zou je kunnen kiezen voor een online verzekering.

Waarom zorgverzekering 2020 vergelijken?

Ieder jaar stappen ongeveer een half miljoen Nederlanders over naar een andere verzekeraar. Dit kann verschillende redenen hebben. Zo is het mogelijk dat je situatie gewijzigd is en dat je aanvullende vergoedingen nodig hebt in 2020 die niet vallen onder de basisverzekering. Andersom kan het voorkomen dat je juist weinig tot geen kosten verwacht aankomend jaar en dat jij een goedkope verzekering wilt hebben. Feit is dat je kunt overstappen en dat je daar de tijd voor moet nemen.

In de zorgvergelijker op deze pagina kun jij eenvoudig en onafhankelijk de Zorgverzekering 2020 vergelijken. Dit doe je aan de hand van de filters aan de linkerkant. Geef aan hoe hoog het eigen risico moet zijn, of je aanvullende vergoedingen voor bijvbeeld de tandarts wilt hebben, of de zorgkeuze die jij wenst te krijgen. Zodra dit is gedaan ga je binnen no-time een overzicht zien met verschillende zorgverzekeringen die voldoen aan je eisen.

Je premie en polis verandert ieder jaar weer

Elk jaar verhogen de zorgverzekeraars hun premies en veranderen hun polisvoorwaarden. Door elk jaar even weer je huidige polis te controlen, kom je er vrij snel achter of je nog steeds het meest voordeligst verzekerd bent. Ook wanneer je enkel een basisverzekering hebt, loont het om elk jaar weer de vergelijker te gebruiken, omdat de basispremies ieder jaar weer veranderd worden.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Vergelijk de zorgverzekering 2020

Wanneer je niet veel zorg gebruikt, en jong en gezond bent zou je kunnen kiezen om een van de goedkoopste zorgpolissen (budgetpolis) te gaan afsluiten. Dit is echter niet aan te raden voor iedereen, met name studenten en jongeren kiezen ervoor om een goedkope zorgverzekering af te sluiten. Met name omdat zij weinig of geen zorgkosten maken is een bugetpolis geschikt voor hen.

In de zorgvergelijker 2020 op onze website maken wij het makkelijk om alle zorgverzekeraars te vergelijken op prijs en inhoud. Je zorgverzekering 2020 vergelijken doe je dus overzichtelijk en complete via onze website.

Alle zorgmaatschappijen van Nederland zijn zichtbaar in onze vergelijker, ook de verzekeraars waarvan wij geen eenmalige vergoeding krijgen bij een overstap.

Wanneer overstappen?

Medio november worden alle nieuwe zorgpremies en dekkingen voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend. Vanaf dat moment kun je je zorgverzekering 2020 vergelijken en overstappen. Geschikte zorgverzekering gevonden? Stap rechtstreeks over op de website van je nieuwe zorgverzekeraar.

Vul je persoonlijke gegevens in en sluit de verzekering af. Meestal ontvang je binnen enkele dagen het polisblad en je zorgverzekeringspas. Als je overstapt vóór 1 januari zorgt je nieuwe zorgverzekeraar ervoor dat je ‘oude polis’ wordt stopgezet, je hoeft verder niets te doen.

2020 zorgverzekering vergelijken

Hoe kan ik mijn zorgverzekering vergelijken in de Zorgvergelijker 2020? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten om je huidige zorgverzekering te vergelijken via de vergelijker op onze website.

Je dient een aantal persoonlijke gegevens in te vullen aan de rechterkant zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van de door jou ingevulde gegevens. Hieronder zie je de gevraagde gegevens, op basis van de antwoorden die je geeft wordt de voordeeligste zorgverzekering bovenaan getoond.

  • Hoeveel eigen risico wil je betalen?
  • Fysiotherapie vergoeding?
  • Alternatieve geneeswijzen?
  • Lenzen en brillen vergoeding?
  • Tandartskosten vergoeding?
  • Orthodontie tot 18 jaar?

Zorg: Welke zorg heb ik nodig?

Door terug te kijken naar de afgelopen jaren kun je bekijken of de basisverzekering voldoende dekking geeft voor 2020. Wanneer je situatie niet veranderd is, en je niet veel extra zorg denkt nodig te zijn kun je ervoor kiezen om een andere basisverzekering af te sluiten.

Vergelijk je huidige zorgpolis met andere zorgverzekeringen en bekijk of je wellicht een goedkopere polis kunt krijgen aankomend jaar.

Wanneer je denkt fysiotherapie behandelingen vergoed wilt krijgen in 2019, of bijvoorbeeld de tandartskosten zou je het beste de aanvullende verzekeringen kunnen bekijken. De basisverzekering biedt namelijk geen vergoeding voor deze kosten.

Het zorgverzekering 2020 vergelijken is dus belangrijk voor mensen die bepaalde vergoedingen willen hebben.

Het eigen risico in 2020

Iedereen betaald een verplicht eigen risico, afgelopen jaar was dit 385 euro. Het bedrag in 2020 is gelijk aan vorig jaar (385 euro). Het eigen risico geldt voor bijna alle zorgvormen uit de basisverzekering, maar niet voor je aanvullende verzekering.

Het is ook mogelijk om je eigen risico vrijwillig te verhogen, hierdoor wordt de zorgpremie goedkoper. Voordat je dit gaat doen, is het wel belangrijk om te weten dat de gemaakte zorgkosten altijd voor jou eigen rekening zijn (tot max 885 euro).

Je dient dus wel voldoende financiële middelen te hebben om deze kosten te betalen. Consumenten die vaker dan gemiddeld naar een zorgverlener gaan hebben hier dus geen voordeel van.