Kronen vergoeding 2025

Als je een stuk van de tand af hebt of een kies gebroken is, kan een kroon uitkomst bieden. Kauwen is anders wel erg lastig omdat tanden erg gevoelig zijn geworden. Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat aan de beschadigde tand wordt gelijmd.

Vergelijk en check de polisvoorwaarden

Als je de beste verzekering in jouw specifieke situatie zoekt, dan doe je dat door op deze website de verzekeraars te vergelijken. Aan de hand van jouw specifieke zorgbehoeften  en nadat je ook de polisvoorwaarden goed hebt doorgelezen, sluit je de voor jou goede verzekering af. Het is zeker bij tandarts verzekeringen goed dat te doen. De ene verzekering vergoedt 50 of 75 procent, een ander zal een kronen vergoeding 2025 van 100 procent uitkeren.  De kronen vergoeding 2025 heeft bij bepaalde verzekeringen ook een maximum, een maximum dat kan variëren van 100 tot 1750 euro.

Kronen vergoeding 2025 nooit vanuit de basisverzekering

Heb je het over de tandarts verzekering en de kronen vergoeding 2025 dan geldt ook nog dat er verzekeraars zijn die het maximum bedrag dat vergoedt wordt voor kronen (en bruggen) voor alle tandheelkundige zorg in het geheel. Heb je dus ook nog andere tandartskosten, dan kan de vergoeding voor kronen dus lager zijn.

Via aanvullende verzekering een deel van de kosten vergoed

Hoe je ook vergelijkt, kronen, bruggen en inlays, de kronen vergoeding 2025 wordt nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Ook kinderen onder de achttien jaar kennen nu geen vergoeding uit de basisverzekering. Wil je dus een deel van de kosten terug zien en de kronen vergoeding 2025 uitgekeerd krijgen, dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten. Bekijk ook andere zorgvergoedingen.

Wordt er vanuit de basisverzekering een kronen vergoeding uitgekeerd?

Nee, vanuit de basisverzekering wordt nooit een kronen vergoeding uitgekeerd. Wil je een deel van de vergoeding vergoed zien, dan sluit je een aanvullende verzekering af.

Waar let je op bij het afsluiten van een aanvullende verzekering?

Er zijn verzekeraars die 50 of 75 procent vergoeden, er zijn ook verzekeraars die 100 procent vergoeding bieden. Ook zijn er verzekeraars die een maximum vergoeding aanhouden. Dat betekent dat je de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering altijd goed bestudeert.

Hoe vind ik de voor mij perfecte verzekering?

Dat doe je door de aanvullende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Doe je dat hier op de website dan stuit je als vanzelf op de voor jou meest aantrekkelijke verzekering.

class=”-a00_p”

5/5 - (31 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd