Afsluiten zorgverzekering

Het afsluiten voor een zorgverzekering in 2025? Kies voor de uitgebreide zorgverzekering van Zilveren Kruis (Basis Budget + ) voor € 140,45 per maand. Besparen met een goedkopere zorgverzekering is mogelijk met de verzekering van FBTOvoor € 131,95. Nog een lagere premie? Dan is Menziseen mogelijkheid met een zorgpremie van € 122,75. Op Zorgverzekerinq.nl kan je alle zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Zorgverzekering afsluiten 2025

Een zorgverzekering afsluiten voor 2025. Ieder jaar is het weer mogelijk om een andere zorgverzekering te afsluiten bij een andere verzekeraar. Grote kans dat ook jouw zorgpremie in 2025 opnieuw gaat stijgen. Wij helpen je graag verder tijdens je zoektocht naar een andere polis, want er zijn nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden. De voornaamste reden waarom een miljoen mensen per jaar een andere zorgverzekering afsluiten? Je kunt behoorlijk besparen op je maandelijkse zorgkosten.

Welke zorgverzekering in 2025 afsluiten

Hieronder hebben wij veel gekozen zorgverzekeraars op een rijtje gezet.

.

Hoe werkt het zorgverzekering afsluiten?

Via Zorgverzekerinq.nl kun jij op een eerlijke manier de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dit kun je doen via onze vergelijker, geheel onafhankelijk. Verder lees je het laatste zorgverzekering nieuws op onze website. Het zorgverzekering afsluiten 2025 doe je verder altijd in de beveiligde omgeving van de verzekeraar. Wij maken het zorgverzekering vergelijken mogelijk , maar voor het overstappen en afsluiten verwijzen wij je door naar de zorgverzekeraar.

Het afsluiten van een andere zorgverzekering regel je in slechts enkele minuten via Zorgverzekerinq.nl!

Verschillende soorten basisverzekeringen

De basispolis geeft je recht op medisch noodzakelijk zorg in zowel binnen- als buitenland. Niet de zorgverzekeraar maar de RIjksoverheid bepaalt ieder jaar de dekking van het basispakket. Via de basis zorgverzekering heb je bijvoorbeeld recht op zorg van je huisarts, ziekenhuis en apotheek.

Het basispakket is gelijk bij iedere zorgverzekeraar, alleen het type polis verschilt. Er zijn namelijk vier verschillende soorten basisverzekeringen verkrijgbaar in 2025:

Tot wanneer zorgverzekering afsluiten?

Ieder jaar mag je een andere zorgverzekering afsluiten, dit kan tussen 12 november en 31 december. De nieuwe zorgpolis gaat dan in op 1 januari van het nieuwe jaar (2025). Wanneer jij de zorgverzekering vergelijken gaat, maar liever wat extra tijd heb, kan jij je huidige zorgpolis zelf stopzetten. Zodra je dit hebt gedaan (voor 31 december) dan mag je een andere polis afsluiten tot 31 januari.

Andere situaties:

  • Als je 18 jaar bent geworden
  • Je bent onverzekerd, en je komt terug uit het buitenland
  • Je verlaat de militaire dienst

Wat vergoed de basisverzekering in 2025?

Naast de premies veranderen ook ieder jaar de vergoedingen. In het tabel hieronder hebben wij een aantal vergoedingen voor je op een rijtje gezet.*Naast de premies veranderen ook ieder jaar de vergoedingen. In het tabel hieronder hebben wij een aantal vergoedingen voor je op een rijtje gezet.*

Zorgverzekering voor kinderen afsluiten in 2025?

Nee, voor kinderen hoef je geen aparte zorgverzekering te afsluiten. Het is namelijk zo dat je kind of kinderen worden toegevoegd aan de polis van 1 van de ouders. Dit kun je doen door je kind aan te melden bij je zorgverzekeraar. Zodra je baby is geboren heb je tot vier maanden de tijd om dit te regelen. Verwachten jullie een kindje in 2025? Wij hebben alle informatie over de zorgverzekering en zwanger voor je opgezocht en beschreven. Tijdens deze periode ga je te maken krijgen met extra zorgkosten en een passende zorgverzekering is dan zeer gewenst.

Zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten

Met behulp van handige filters geef jij precies aan waar de zorgverzekering van 2025 aan moet voldoen. Zo kun je aangeven hoe hoog het eigen risico in 2025 moet zijn, de aanvullende vergoedingen en je vrije zorgkeuze. In slechts drie minuten krijg je een overzicht te zien van verschillende zorgverzekeraars. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd direct bovenaan! Voor het zorgverzekering afsluiten verwijzen wij je door naar de verzekeraar. Wij informeren uitsluitend onze bezoeker, het overstappen en aanvragen van je nieuwe polis doe je dus gewoon bij de zorgmaatschappij.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht om te hebben. Toch kiezen heel veel Nederlanders er juist wel voor om aanvullend verzekerd te zijn. Bepaalde zorgvormen en kosten vallen buiten de dekking van de basispolis, en zijn dus voor eigen rekening. Wanneer jij niet wenst de rekening (gedeeltelijk) zelf te betalen, zou je op zoek moeten gaan naar een aanvullende module.

De volgende vergoedingen worden het meest gekozen:

Goedkope zorgverzekering afsluiten

Over het algemeen is de budget zorgverzekering een goedkope zorgpolis. Je krijgt hier wel een zeer beperkte vrije zorgkeuze voor terug. Consumenten die weinig tot geen zorgkosten denken te gaan maken in 2025 zouden dus kunnen kiezen voor de budgetverzekering. Wij van Zorgverzekerinq.nl raden iedereen aan om niet alleen te kijken naar de hoogte van de zorgpremie. Tijdens het vergelijken is het veel belangrijker om inzicht te krijgen in je persoonlijke zorgbehoeftes. Kijk eventueel terug naar het afgelopen jaar, om beter de begrijpen welke kosten je eigenlijk maakt, en komen deze terug in 2025? Door dit te doen kun jij een betere inschatting maken, om te bepalen of een goedkope zorgverzekering afsluiten voor 2025 de beste optie is. Kijk ook altijd naar de gecontracteerde-zorgverleners van de verzekeraar, deze zijn terug te vinden op de website van desbetreffende zorgmaatschappij.

5/5 - (10 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar