Buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025

Vind jij een zorgverzekering met vergoeding voor niet spoedeisende hulp in het buitenland belangrijk in 2025? VinkVink (Basis + Buitenland & Tandongeval) is de goedkoopste met hulp in het buitenland vergoeding voor € 124,84 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO (Basis + Module Zorg in het Buitenland Europa) de goedkoopste zorgverzekering voor € 133,45 zorgpremie. De beste dekking voor hulp in het buitenland zonder spoed heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Basis Plus Module) voor € 142,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Hoe zit het nou precies met de buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025? Het is een vraagt die nog steeds vaak gesteld wordt en waar we hier uitsluitsel  over geven.

Buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025 vanuit basisverzekering, mits je toestemming krijgt van de verzekeraar

Wordt er gesproken van niet spoedeisende hulp in buitenland, dan doelen we op alle behandelingen gedurende je verblijf over de grens, als die niet langer dan een jaar zijn.  Het kan ook gaan om iets waarvoor je juist naar het buitenland gaat. Dit kan aan de orde zijn als er in ons land een wachtlijst is of omdat je niet dichtbij je woonplaats in eigen land terecht kunt voor een behandeling. Je zou kunnen stellen dat deze zorg in principe uit te stellen is tot het moment waarop je terug bent in eigen land. Het is dus niet spoedeisend. Maar hoe zit het dan met de buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025?

Er kunnen aanvullende voorwaarden van kracht zijn

De buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025 wordt doorgaans uit de basisverzekering vergoed. Die vergoeding geldt volgens het in ons land geldend tarief.  Wel moet je voor een buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025 eerst altijd toestemming vragen aan jouw zorgverzekeraar. Ook kunnen aanvullende voorwaarden van kracht zijn. Als de buitenlandse tarieven hoger blijken te liggen dan de tarieven in ons land voor de niet spoedeisende  behandeling, dan moet je dus zelf bij betalen. Voor die kosten kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Check de polisvoorwaarden en vergelijk de verzekeraars

Ook als je een aanvullende verzekering afsluit om in aanmerking te komen voor de buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2025 is het zeer verstandig eerst de polisvoorwaarden te checken en te kijken wat er precies vergoed wordt. Dit kan per verzekeraar verschillen. Uiteraard vergelijk je hier de verzekeraars om de voor jou beste verzekeraar te vinden. Ontdek meer informatie over andere zorgverzekering vergoedingen en vergoedingen voor spoedeisende hulp in het buitenland.

De buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding wordt uitgekeerd uit de basisverzekering?

In veel gevallen komt de vergoeding inderdaad uit de basisverzekering. Wel moet je nadrukkelijk toestemming hebben van jouw verzekeraar.

Waar heb je een aanvullende verzekering voor nodig?

De verzekeraar gaat uit van de in ons land geldende tarieven. Liggen de tarieven hoger, dan dien je zelf bij te betalen. Tegen die meerkosten kun je een aanvallende verzekering afsluiten.

Hoe vind je de voor jou beste zorgverzekeraar?

De beste zorgverzekeraar voor jouw specifieke situatie vind je hier op zorgverzekerinq.nl. Je vergelijkt er de verzekeraars en neemt vervolgens een weloverwogen besluit.

4.8/5 - (40 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd