Ziektekostenverzekering 2025

Wil je in 2025 de beste ziektekostenverzekering? Denk dan aan de verzekering van Zilveren Kruis met een zorgpremie van € 140,45. Goedkoper uit zijn? Een lage premie is mogelijk met de ziektekostenverzekering van FBTO voor € 131,95. Als je korting op je premie wilt dan is Menzis de goedkoopste ziektekostenverzekering met een premie van € 122,75.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Jezelf verzekeren voor ziektekosten, dat is wat je doet met een ziektekostenverzekering. Deze zorgverzekering geldt als de verzekering die het meest vergeleken wordt. Elk jaar vanaf 12 november hebben mensen de kans om tot 31 december (00.00 uur) eventueel over te stappen naar een verzekeraar met betere voorwaarden of een betere dekking. Dat zal wat betreft de ziektekostenverzekering 2025 niet anders zijn. Traditioneel zal verzekeraar DSW als eerste de nieuwe voorwaarden bekend maken, vaak al ver voor 12 november. Ook traditioneel is dat de consument vaak pas op het allerlaatste moment besluit over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. De studenten spannen daarbij de kroon door vaak pas in de laatste minuten van 2021 de overstap te maken naar een nieuwe verzekeraar.

Vergelijk ziektekostenverzekering 2025 en bespaar:

De ziektekostenverzekering 2025 zal ook eind dit jaar weer miljoenen keren vergeleken worden
ziektekostenverzekering 2023 vergelijken
ziektekostenverzekering 2025 vergelijken

Het feit dat de ziektekostenverzekering 2025 ook weer miljoenen keren vergeleken zal worden, is op zich logisch. De verschillen tussen de premies die door de verzekeraars gehanteerd worden, liggen soms honderden euro’s uit elkaar. Op de ziektekostenverzekering 2025 kun je straks dus ook weer honderden euro’s besparen. Belangrijk is uiteraard wel om te kiezen voor een dekking die past bij jouw situatie. Het is dus verstandig om altijd verder te kijken dan alleen naar de premie.

De dynamische wereld van de zorgverzekeraars

Toch kijkt een grote groep mensen bij het vergelijken van de zorgverzekering alleen naar de premie die elke maand betaald moet worden. Nou is het wel zo dat je bij de goedkoopste zorgpolissen vaak maar bij een beperkt aantal zorgaanbieders terecht kunt. Een andere groep kijkt niet zozeer naar de premie van de ziektekostenverzekering 2025, maar naar de verzekering met de beste dekking. Ook als je niet direct de intentie hebt om de overstap te maken naar een andere zorgverzekeraar, is het toch goed om eind 2025 jouw verzekering eens met andere verzekeringen te vergelijken. Daar waar je ooit voor de goedkoopste verzekeraar koos, kan dat pakket ondertussen wel aan de dure kant zijn. Als er namelijk één branche is die als dynamisch omschreven zou kunnen worden, dan is het wel de wereld van de ziektekostenverzekeringen.

Je wordt bij het overstappen volledig ontzorgd tegenwoordig

Wanneer je voor een nieuwe ziektekostenverzekering 2025 kiest, dan word je bij het overstappen volledig ontzorgd tegenwoordig. In feite hoef je zelf niets te doen. Jouw nieuwe verzekeraar meld je af bij jouw huidige verzekeraar bijvoorbeeld. Je wordt volledig ontzorgt en ook dat maakt dat elk jaar zoveel mensen toch besluiten om een nieuwe verzekeraar in te schakelen. Besluit je voor het einde van dit kalenderjaar de zorgverzekering op te zeggen, dan is het niet direct verplicht al voor 31 december 2023 een nieuwe verzekeraar gevonden te hebben. Je krijgt dan ook de maand januari de tijd om een voor jou geschikte verzekering te vinden. De ziektekostenverzekering 2025 zal dan met terugwerkende kracht per 1 januari 2025 ingaan.

Kies je voor een naturapolis of een restitutiepolis?

Kijken we naar de zorgverzekering, dan kun je ook wat betreft de ziektekostenverzekering 2025 besluiten alleen een verplichte basisverzekering af te sluiten. Daarbij heb je de vrijheid om er aanvullende verzekeringen bij af te sluiten. Wat betreft de basisverzekering kun je kiezen voor een naturapolis of een restitutiepolis. Wanneer je besluit voor een naturapolis te kiezen, dan kun je gebruik maken van de gecontracteerde zorgaanbieders om zo de zorgkosten volledig vergoed te krijgen. Kies je toch je eigen zorgaanbieder, dan dien je dat zelf middels een eigen bijdrage te betalen. Je kunt eveneens kiezen voor een restitutiepolis. Deze verzekering is iets duurder. Je hebt dan echter wel alle vrijheid om zelf je zorgaanbieders te kiezen.  Die keuze maak je uiteraard helemaal zelf.

Vanaf welk moment kun je de ziektekostenverzekering 2025 met elkaar vergelijken?

Dat kan elk jaar vanaf 12 november. Uiterlijk op die datum moeten de verzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekend hebben gemaakt. DSW is altijd de eerste. Je hebt na het vergelijken tot en met 31 december (00.00 uur) om daadwerkelijk de overstap te maken.

Waarom maken miljoenen mensen elk jaar de overstap naar een andere zorgverzekeraar?

Dat doet men vooral op basis van de hoogte van de premie. Vaak kun je honderden euro’s op de premie besparen. Een kleinere groep stapt ver vanwege een betere dekking.

Welke ziektekostenverzekeringen 2025 zijn er?

In eerste instantie is de basisverzekering verplicht. Je kunt daarbij zelf kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wat betreft de basisverzekering is er nog weer de keuze uit een restitutiepolis en naturapolis. Van deze twee is de restititutiepolis duurder. Je hebt dan echter wel de vrijheid om zelf de zorgaanbieders te kiezen.

5/5 - (22 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar