Stoppen met roken vergoeding 2025

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met stoppen met roken vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Optifit) heeft de laagste premie voor € 178,15 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Optifit) de goedkoopste zorgverzekering voor € 198,15 premie. De beste dekking heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Optifit) voor € 198,15 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
271,48
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 150,- p/j
  • Gratis tandongevallen-verzekering
  • Bellen is niet mogelijk
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
271,48
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 150,- p/j
  • Gratis tandongevallen-verzekering
  • Bellen is niet mogelijk

Het is iets wat veel mensen zich voornemen maar wat nog steeds niet iedereen zelfstandig lukt; stoppen met roken. Hoewel uit alle macht getracht wordt zoveel mogelijk mensen van het roken te krijgen, is soms wat extra ondersteuning noodzakelijk. Mensen die echt willen stoppen, kunnen zelfs een beroep doen op de stoppen met roken vergoeding 2025.

Wat is dan precies de stoppen met roken vergoeding 2025?

stoppen met roken vergoeding

Zoals de naam al doet vermoeden, is de stoppen met roken vergoeding 2025 een vergoeding van de kosten die mensen maken als ze ondersteuning krijgen wanneer ze eindelijk en definitief van de sigaret af willen. Rondom de vergoeding en de wijze waarop de kosten precies gedekt worden, is de afgelopen jaren nogal wat te doen geweest. Zo mag er door de verzekeraars sinds 2020 geen eigen risico in rekening gebracht worden als het om stoppen met roken gaat en krijg je nog slechts één keer de kans om kosteloos geholpen te worden met stoppen met roken.

De basisverzekering van de ziektekostenverzekering keert de stoppen met roken vergoeding 2025 uit?

Je krijgt wanneer je wilt stoppen met roken maximaal nog één keer de stopen met roken vergoeding 2025 uit de basisverzekering. Lukt het je dan nog niet om te stoppen met roken, dan kun je voor hulp eventueel nog aankloppen bij een verzekeraar die een aanvullende verzekering aanbiedt. Kies je voor de eenmalige vergoeding uit de basisverzekering, dan kun je rekenen op ondersteuning in de vorm van persoonlijke begeleiding, groepstrainingen, het gebruik van medicijnen en nicotine vervangende middelen.

Wat kost ondersteuning bij stoppen met roken dan precies?

Dat is sterk afhankelijk van de wijze waarop je probeert te stoppen met roken. Je kunt de stoppen met roken vergoeding 2025 voor bijvoorbeeld zelfstandig stoppen met behulp van een app gebruiken, voor het volgen van groepstrainingen, persoonlijke begeleiding of het gebruik van allerhande middelen die hulp moeten bieden bij stoppen met roken. Er kan dus maatwerk geleverd worden. En dus is over de prijs zo niets te zeggen.

Is er dan een verzekeraar die je de beste verzekering biedt wanneer je in aanmerking wilt komen voor de stoppen met roken vergoeding 2025?

Nee. Wil je dat weten, dan zul je toch echt de verschillende zorgverzekeraars moeten vergelijken. Je kunt de verzekeraars langs de meetlat leggen wat betreft de hoogte van de premie, de polisvoorwaarden als ook eventueel een maximale vergoeding die uitgekeerd wordt. Zo kom je vanzelf bij die verzekering die jou op de best mogelijke maner van dienst kan zijn.

Is er eigenlijk nog een stoppen met roken vergoeding beschikbaar?

Ja, die is er nog steeds. Je kunt de vergoeding zelfs één keer vanuit de basisverzekering krijgen. Lukt het je dan niet om te stoppen, dan kun je voor een vergoeding eventueel een aanvullende verzekering afsluiten.

Hoe vind je de beste aanvullende verzekering voor de stoppen met roken vergoeding

Die vind je door de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijk de premie, lees goed de polisvoorwaarden en kijk ook of er een maximale vergoeding geldt voor de verzekering.

Is overstappen naar een andere verzekeraar de moeite waard?

Overstappen kan de moeite waard zijn. Je kunt al snel heel erg veel geld besparen door een andere verzekeraar te kiezen. Je kunt ook overstappen omdat je een verzekering zoekt met een betere dekking.

5/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd