Goedkoopste tandartsverzekering

Op zoek naar een goedkope tandartsverzekering in 2025? Just (Basic + Just Smile) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,15 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO (Basis + Module Tand Basis 75 procent 250) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 141,45 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend Tand 1 ster) voor € 155,40 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Als je op zoek gaat naar een tandartsverzekering, dan wil je natuurlijk nooit teveel betalen. Je zoekt simpelweg altijd de goedkoopste tandartsverzekering, en in die zoektocht kan Zorgverzekerinq.nl je prima van dienst zijn.  Het is overigens wel altijd beter om verder te kijken dan alleen naar de goedkoopste tandartsverzekering. Kijk bij de keuze voor een verzekeraar bijvoorbeeld ook welk bedrag dan precies vergoed wordt en welke soorten tandheelkunde er precies vergoed worden.

 

Maak op Zorgverzekerinq.nl nader kennis met de beste verzekeraars

Hier op Zorgverzekerinq.nl maak je nader kennis met alleen de beste zorgverzekeringen. Vervolgens kun je al die verzekeringen hier goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk weet je gewoon zeker dat jij altijd de voor jou beste keuze maakt.  Verder lees je op deze website echt alles over de zorgverzekering. Dat betekent dus dat voor je eventueel denkt aan overstappen in december, je eerst altijd een bezoek brengt aan Zorgverzekerinq.nl.

Goedkoopste tandartsverzekering reden om in december over te stappen

De tandartsverzekering is een reden waarom mensen in december kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar. Dat heeft alles te maken met het feit dat de tandartskosten hoog uit kunnen vallen. Het is goed om te weten dat de basisverzekering de tandartskosten voor volwassenen in principe niet vergoed. Heb je het als volwassene dus over de goedkoopste tandartsverzekering, dan kijk je naar een aanvullende verzekering.  Overigens kunnen bepaalde chirurgische ingrepen, zoals het trekken van de verstandskiezen, wel vanuit e basisverzekering vergoed worden.  Wat betreft de tandartskosten als volwassene heb je dus de keuze voor een aanvullende verzekering. Je kunt ook besluiten om de kosten zelf te betalen.

Geen dekking vanuit de basisverzekering voor mensen vanaf achttien jaar

Ben jij volwassen – ouder dan achttien jaar dus- dan heb je vanuit de basisverzekering wel recht op een gedeeltelijke vergoeding van een kunstgebit of een prothese. Het gaat dan om een vergoeding van 75 procent, eens per vijf jaar. Ook betaal je dan wel het eigen risico. Kinderen tot achttien jaar vinden wat betreft de tandartsverzekering wel dekking uit het basispakket.  Zij hebben recht op volledige vergoeding voor consulten, mondhygiëne, vullingen en bijvoorbeeld sealen.

Vind de goedkoopste tandartsverzekering hier op Zorgverzekerinq.nl

Wat betreft de goedkoopste tandartsverzekering check je dus vooral de aanvullende verzekeringen die beschikbaar zijn. Ook deze verzekeringen kun je hier op Zorgverzekerinq.nl prima met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Waarom stappen elk jaar zoveel mensen over naar een nieuwe zorgverzekeraar?

Dat heeft vooral te maken met het feit dat mensen zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering. Wil jij overstappen, kijk dan wel breder dan alleen naar de prijs van de premie. Check ook de dekking en lees de polisvoorwaarden.

Wat is de goedkoopste tandartsverzekering?

Voor volwassenen is dit een aanvullende zorgverzekering. Want voor volwassenen geldt geen dekking vanuit de basisverzekering. Voor kinderen tot achttien jaar is er wel dekking vanuit het basispakket.

Waarom check je altijd eerst Zorgverzekerinq.nl?

Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de beste verzekeraars en kun je die verzekeraars vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

5/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd