Geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2025

In ons land is de geestelijke gezondheidszorg uitstekend geregeld en georganiseerd. In verreweg de meeste gevallen is er dekking voor de geestelijk gezondheidszorg vanuit de basisverzekering. Wel geldt dan het eigen risico en bovendien is dan een verwijsbrief van de huisarts een must.

Geestelijke gezondheidsvergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

De basis geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2025 krijg je dus vanuit de basisverzekering. De geestelijke gezondheidszorgvergoeding 2025 geldt overigens in beginsel wel voor slechts één traject. Ook als het gaat om gespecialiseerde geestelijke gezondheid wordt de geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2025 vanuit het basispakket vergoed. Ook nu geldt wel het eigen risico. Krijg je medicijnen voorgeschoteld van de psychiater, dan krijg je die niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed, of is er alleen een vergoeding voor de goedkoopste variant. In bepaalde gevallen is een eigen bijdrage gewenst.

Psychische klachten en vergoedingen

Als website willen we de psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Daarom hebben we de zorgverzekering vergoedingen en uitleg van veel psychische klachten op een rij gezet:

De voorwaarden van de verzekeraars

De verzekeraars kunnen verschillende voorwaarden stellen voor er sprake is van een geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2025. Zo kan de verzekeraar bijvoorbeeld werken met een aantal geselecteerde psychologen en kun je dus niet bij een zelf gekozen instantie terecht. Om die reden is het doornemen van de polisvoorwaarden van de verzekering ook zo belangrijk.

Niet bij levensfase problemen als stress en burn-out

Uiteraard vindt niet alles dekking uit de basisverzekering. Zo wordt er onder andere geen geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2025 uitgekeerd  bij levensfase problemen als stress en burn-out, bij seksuologische zorg, dyslexie en preventieve zorg. Voor dergelijke problemen kun je bij een aantal verzekeraars wel een aanvullende verzekering afsluiten.

Vergelijk de verzekeraars op deze website

Het is zeker wat betreft de geestelijke gezondheidszorg erg belangrijk om altijd goed kennis te nemen van de aanvullende eisen die een verzekeraar stelt, vergoedingen en de polisvoorwaarden. Door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken vind je overigens altijd de voor jouw specifieke situatie beste verzekering.

Komt de geestelijke gezondheidszorg vergoeding uit het basispakket?

Ja, deze vergoeding wordt door de basisverzekering gedekt. Dan dien je overigens wel een verwijzing te hebben van de huisarts.

Is een aanvullende verzekering dan nog noodzakelijk?

Niet alles wordt gedekt vanuit de basisverzekering. Denk maar eens aan levensfase problemen en preventieve zorg. Voor dergelijke zorg is bij een aantal verzekeraars een aanvullende verzekering af te sluiten.

Hoe vind je de voor jou beste verzekering?

De beste verzekering vind je door aan de hand van jouw zorgwensen de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken.

5/5 - (27 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd