Reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor reiskosten ziekenbezoek in 2025? De Friesland (Zelf Bewust Polis + AV Instap) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 128,90 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft De Friesland (Zelf Bewust Polis + AV Instap) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 138,90 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar OHRA (Basisverzekering + Uitgebreid) voor € 197,33 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Stel  je ligt in het ziekenhuis en de verwachting is dat je voorlopig ook nog wel even moet blijven. Wat is dan prettiger dan dat er regelmatig gezinsleden bij je op bezoek komen? Niets toch? Wellicht komen ze wel in aanmerking voor de reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025?

Ken je de reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025?

Het is wellicht een vergoedingen van de zorgverzekering waarvan veel mensen het bestaan niet kennen: de reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025. Deze vergoeding wordt overigens niet uitgekeerd door de basisverzekering. Om een reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025  te krijgen moet je in elk geval een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Vaak is dat echter niet voldoende en gelden er nogal wat eisen en voorwaarden, die overigens per verzekeraar sterk verschillen.

Voor slechts één bezoek per dag

Zo  geldt de reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025 bijvoorbeeld in de meeste gevallen voor één bezoek per dag en wordt per verzekeraar een verschillend bedrag per afgelegde kilometer uitgekeerd. En zo zijn er ook verzekeraars die alleen een reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025 uitkeren als ook het bezoekende gezinslid een aanvullende verzekering heeft afgesloten.  Geen van de verzekeraars vergoedt overigens de parkeerkosten zoals die gelden bij een ziekenhuis of kliniek. Lees ook over taxivervoer vergoedingen naar het ziekenhuis.

Voorwaarden verzekeraars verschillen sterk

Wat betreft de reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025 rekenen verzekeraars in bepaalde gevallen ook vanaf een bepaald aantal kilometers. In dat geval betaal je dus zelf bijvoorbeeld de eerste 300 kilometer zelf als je op ziekenbezoek gaat.  Conclusie? Als er een onderdeel van de zorgverzekering is waarin de voorwaarden van verzekeraars af kunnen wijken dan is het wel de reiskosten ziekenbezoek vergoeding 2025. Zaak dus de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken en wat dat betreft bevind jij je hier meteen op het enige juiste podium.

Door verzekeraars te vergelijken op prijs en kwaliteit kom je vanzelf uit bij die verzekering die het best tegemoet  komt aan jouw specifieke wensen en eisen. Vergeet niet de polisvoorwaarden en vergoedingen goed door te nemen.

Is er een reiskosten ziekenbezoek vergoeding uit de basisverzekering?

Nee. Wil je aanspraak maken op de reiskosten ziekenbezoek vergoeding dan heb je niets aan de basisverzekering. Je moet dan tenminste een aanvullende verzekering hebben en ook dan kunnen door de verzekeraar nog allerlei eisen en voorwaarden gesteld worden.

Wat zijn dan de aanvullende voorwaarden voor een reiskosten ziekenbezoek vergoeding?

De voorwaarden verschillen per aanvullende verzekering en dus per verzekeraar. Zo kan het zijn dat de bezoeker ook aanvullend verzekerd moet zijn en geldt de vergoeding bijvoorbeeld vanaf een aantal kilometers, kilometers die je dus eerst zelf moet betalen.

Hoe vind je nou de voor jou perfecte verzekeraar?

De verzekering die het best tegemoet komt aan jouw wensen en eisen vind je door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs, check ook de polisvoorwaarden goed.

5/5 - (20 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd