Taxivervoer vergoeding 2025

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met taxivervoer vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar De christelijke zorgverzekeraar (Principe Polis Budget + Smallpolis) is de voordeligste voor € 131,70 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft De christelijke zorgverzekeraar (Principe Polis Budget + Smallpolis) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 149,20 premie. De hoogste dekking voor taxivervoer heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 4 sterren) voor € 214,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Het is een van de meest gestelde vragen als het gaat om de vergoeding  van zorgkosten; hoe zit het met de taxivervoer vergoeding 2025? Krijg je vanuit de basisverzekering de taxikosten vergoed of moet je daar een aanvullende verzekering voor afsluiten?

Taxivervoer vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

Eerst meer eens taxivervoer definiëren. Onder taxivervoer wordt in dit kader openbaar vervoer verstaan in de vorm van bijvoorbeeld de trein of de bus of het vervoer met de particuliere auto of met een ander vervoermiddel. Vervoer per ambulance wordt dus niet gezien als taxivervoer. De taxivervoer vergoeding 2025 wordt vanuit de basisverzekering uitgekeerd als  het gaat om het vervoer van en naar chemotherapie of bestraling. Dat geldt eveneens voor het vervoer van en naar nierdialyse.

Behoor je niet tot de doelgroep? Sluit dan een aanvullende verzekering af

Er is eveneens een taxivervoer vergoeding 2025 als je gebruik maakt van een rolstoel en geen aangepast vervoer hebt, zoals visueel gehandicapten ook een vergoeding tegemoet kunnen zien vanuit de basisverzekering. Behoor je niet bij een van deze doelgroepen? Dan krijg je alleen een taxivervoer vergoeding 2025 als je een aanvullende verzekering afgesloten hebt. Bij  vergoeding vanuit de basisverzekering geldt wel een eigen bijdrage. Die bijdrage wordt niet door de verzekeraars gevraagd als sprake is van een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk ook reiskosten vergoedingen.

Vergelijk de zorgverzekeraars op deze website

Ben jij op zoek naar de voor jou meest geschikte zorgverzekering? Check en vergelijk dan de verschillende zorgverzekeraars op dit platform. Check de prijs en de kwaliteit en vergeet vooral niet de polisvoorwaarden en vergoedingen goed door te nemen. 

Komt de taxivervoer vergoeding uit het basispakket?

Er is een taxivervoer vergoeding vanuit de basisverzekering als sprake is van vervoer van en naar chemotherapie, bestralingen en nierdialyse. Dat geldt ook voor mensen met een visuele handicap.

Kun je een aanvullende verzekering afsluiten?

Als je niet bij de doelgroepen hoort die een taxivergoeding krijgen vanuit de basisverzekering, dan kun je door de aanvullende verzekering alsnog voor die vergoeding in aanmerking komen.

Hoe vind jij de voor jou beste zorgverzekering?

Je vindt de voor jou beste verzekering door op Zorgverzekerinq.nl de verzekeraars te vergelijken. Doe dat op basis van prijs en kwaliteit en sluit zo die verzekering af die het best bij je past en die financieel aantrekkelijk is.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd