Bloeddrukverlagers vergoeding 2025

Op zoek naar een zorgverzekering met bloeddrukverlagers vergoeding in 2025? Menzis (Basis Voordelig + ) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO (Basis + ) de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor bloeddrukverlagers heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + ) voor € 140,45 zorgpremie.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Bloeddrukverlagers? De meeste mensen denken dan onwillekeurig vooral aan bètablokkers. Deze bètablokkers en ook andere bloeddrukverlagers zijn opgenomen in het GVS. Dat betekent dat de bloeddrukverlagers vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering betaald wordt.

Bloeddrukverlagers vergoeding 2025: basisverzekering volstaat

Een te hoge bloeddruk is vaak het gevolg van een ongezonde levenswijze. Risicofactoren zijn een tekort aan bewegen, roken en ongezond eten. Om iets aan de hoge bloeddruk te doen is een gezondere levensstijl dus belangrijk. Soms kan ook het verwijderen van de bijnier voor verlichting zorgen. In de meeste gevallen echter, wordt door de huisarts een medicijn in de vorm van een bloeddrukverlager voorgeschreven. Bètablokkers zijn de belangrijkste bloeddrukverlagers, daarnaast kennen we nog calciumantagonisten, RAAS-remmers, ACE-remmers, ARNI’s en Ivabradine.

Verschillende geneesmiddelen voor jong en oud

Hoewel deze bloeddrukverlagers dezelfde uitwerking hebben, werken ze toch op een andere manier. Jongere mensen krijgen vaker bètablokkers en RAAS-remmers voorgeschreven, ouderen vaak calcium antagonisten. Vaak krijg je de medicijnen voorgeschreven in combinatie met plaspillen. Vaak hebben de geneesmiddelen meteen effect. De bloeddruk daalt, het hart pomp het bloed rustig rond en je hartslag daalt. Het hart hoeft minder hard te werken. De bloeddrukverlagers vergoeding 2025 krijg je dus door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering uitgekeerd.

Aanvullende vergoeding voor compenseren eigen bijdrage

Toch kan het verstandig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. Soms namelijk wordt een eigen bijdrage voor de geneesmiddelen gevraagd. Met een aanvullende verzekering krijg je dan een bloeddrukverlagers vergoeding 2025 vergoed om deze kosten terug of voor een deel terug te krijgen. De geneesmiddelen krijg je vanuit de basisverzekering, wel geldt het eigen risico. Is je eigen risico al betaald, dan krijg je gewoon de bloeddrukverlagers vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering.

Vergelijk de verzekeraars op zorgverzekerinq.nl

Vergelijk hier de verzekeraars en kies de voor jou beste verzekeraar aan de hand van jouw specifieke zorgbehoeften. Check vooral de polisvoorwaarden en de maximale vergoedingen die de verzekeraars uitkeren. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Is er een bloeddrukverlagers vergoeding beschikbaar?

Ja, die is er. Zo lang een geneesmiddel tegen een te hoge bloeddruk is opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem, dan geldt er een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Kun je een aanvullende verzekering aanvragen?

Dat kan en het kan verstandig zijn als er een hoge eigen bijdrage voor de bloeddrukverlagers gevraagd wordt. Met een aanvullende verzekering krijg je een deel van die kosten vergoed.

Voor welke verzekeraar kies ik?

Je kiest voor die verzekeraar die voor jou de beste voorwaarden kan bieden. Daar kom je achter door de verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl te vergelijken. Check wel goed de polisvoorwaarden en de maximaal uit te keren vergoedingen.

5/5 - (25 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd