Chiropractie vergoeding 2023

Chiropractie wordt niet als reguliere zorg beschouwd maar valt onder de alternatieve geneeswijzen. Met name als je klachten hebt aan de rug en de nek kan chiropractie verlichting bieden. We vertellen je hier alles over chiropractie en de chiropractie vergoeding 2023.

 

Chiropractie vergoeding 2023 alleen via aanvullende dekking

De chiropractor richt zich bij klachten op de blokkades van de wervelkolom en de behandelingen zijn er op gericht om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren, bijvoorbeeld na langdurige overbelasting. Chiropractie kan de pijn in spieren, gewrichten, botten en bindweefsel helpen verdwijnen. Met een gecontroleerde, plotselinge kracht lost de chiropractor klachten aan de wervelkolom op. Om die reden wordt de specialist ook wel ‘kraker’ genoemd.  De chiropractor gebruikt zogenaamde manipulatie technieken, waarbij kleine gasbelletjes in het gewricht ontstaan. Om gebruik te maken van de diensten van deze specialist heb je geen verwijzing nodig.

Eigen risico niet aanspreken

Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen en dat betekent ook meteen dat het niet uit de basisverzekering vergoed wordt. Alternatieve geneeswijzen vergoedingen krijg je alleen vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk en vergelijk de verzekeringen wel goed, want niet alle verzekeraars hebben chiropractie in hun pakket.  Het feit dat je aanvullend verzekerd bent om aanspraak te maken op de chiropractie vergoeding 2023 betekent dat je het eigen risico niet aan hoeft te spreken.

Aanvullende eisen om voor een vergoeding in aanmerking te komen

Ook de wijze van vergoeden kan per verzekeraar verschillen als het gaat om in aanmerking te komen voor een chiropractie vergoeding 2023. Vaak  krijg je een maximaal bedrag vergoed, soms krijg je een aantal extra behandelingen. Zaak om ook dit goed door te nemen. Voorts stellen de meeste verzekeraars nog aanvullende eisen voor ze een chiropractie vergoeding 2023 uitkeren. Vaak moet een chiropractor aangesloten zijn bij een beroepsvereniging, wil de verzekeraar uitbetalen. Bekijk en vergelijk meer vergoedingen vanuit je zorgverzekering.

Wat is chiropractie?

Chiropractie richt zich op blokkades aan de wervelkolom. De alternatieve geneeswijze kan snel helpen de pijn te verlichten. De chiropractor gebruikt daar manipulatie technieken voor. Chiropractie wordt niet vanuit het basispakket vergoed.

Is chiropractie opgenomen in alle aanvullende verzekeringen?

Nee, dat is niet standaard het geval. Zaak dus de verzekeringen goed te bekijken en te vergelijken om zo de voor jou beste verzekering af te sluiten.

Hoe zit het met de aanvullende eisen die gesteld worden door de verzekeraars?

Ook al ben je aanvullend verzekerd, dan nog betaalt de verzekering alleen uit als je voldoet aan de extra eisen die soms gelden. Zo kan een verzekeraar eisen dat jij je laat behandelen door een chiropractor die is aangesloten bij een beroepsvereniging.

4.9/5 - (39 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd