Chiropractie vergoeding 2025

Interesse in een zorgverzekering met vergoeding voor chiropractie in 2025? Anderzorg is de voordeligste voor € 139,80 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft Anderzorg de voordeligste zorgverzekering voor € 157,30 zorgpremie. De hoogste dekking voor chiropractie heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Chiropractie wordt niet als reguliere zorg beschouwd maar valt onder de alternatieve geneeswijzen. Met name als je klachten hebt aan de rug en de nek kan chiropractie verlichting bieden. We vertellen je hier alles over chiropractie en de chiropractie vergoeding 2025.

Chiropractie vergoeding 2025 betekent dat je het eigen risico niet aan hoeft te spreken.

Aanvullende eisen om voor een vergoeding in aanmerking te komen

Ook de wijze van vergoeden kan per verzekeraar verschillen als het gaat om in aanmerking te komen voor een chiropractie vergoeding 2025. Vaak  krijg je een maximaal bedrag vergoed, soms krijg je een aantal extra behandelingen. Zaak om ook dit goed door te nemen. Voorts stellen de meeste verzekeraars nog aanvullende eisen voor ze een chiropractie vergoeding 2025 uitkeren. Vaak moet een chiropractor aangesloten zijn bij een beroepsvereniging, wil de verzekeraar uitbetalen. Bekijk en vergelijk meer vergoedingen vanuit je zorgverzekering.
Wat is chiropractie?

Chiropractie richt zich op blokkades aan de wervelkolom. De alternatieve geneeswijze kan snel helpen de pijn te verlichten. De chiropractor gebruikt daar manipulatie technieken voor. Chiropractie wordt niet vanuit het basispakket vergoed.

Is chiropractie opgenomen in alle aanvullende verzekeringen?

Nee, dat is niet standaard het geval. Zaak dus de verzekeringen goed te bekijken en te vergelijken om zo de voor jou beste verzekering af te sluiten.

Hoe zit het met de aanvullende eisen die gesteld worden door de verzekeraars?

Ook al ben je aanvullend verzekerd, dan nog betaalt de verzekering alleen uit als je voldoet aan de extra eisen die soms gelden. Zo kan een verzekeraar eisen dat jij je laat behandelen door een chiropractor die is aangesloten bij een beroepsvereniging.

4.9/5 - (39 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd