Pedicure vergoeding 2025

Wat is een goede zorgverzekering met vergoeding voor pedicure in 2025? Zorgverzekeraar Unive (Zorg Basis + Aanvullend Goed) heeft de laagste premie voor € 133,95 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft Unive (Zorg Basis + Aanvullend Goed) de voordeligste zorgverzekering voor € 150,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor een pedicurebehandeling heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

De pedicure kan je afhelpen van allerhande voetproblemen. Specifiek de medische pedicure kan je helpen bij huid- en nagelaandoeningen. Ook kan de pedicure specialistische medische behandelingen uitvoeren. De medisch pedicure kan je ook helpen als sprake is van zogenaamde risicovoeten. Dit zijn voeten die een verhoogde kans op complicaties hebben. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld diabetes, reuma en spasticiteit. De behandelingen van de pedicure kunnen ook een preventief karakter hebben.

Pedicure vergoeding 2025 alleen bij diabetes vanuit de basisverzekering

Klachten aan de voeten ontstaan niet zelden door een slechte doorbloeding. Dit zorgt voor gevoelloosheid. De pedicure vergoeding 2025 wordt niet door alle verzekeraars vergoed. Vanuit de basisverzekering wordt alleen een pedicure vergoeding 2025  uitgekeerd als sprake is van diabetes. Voetzorg is dan vaak gewenst. De pedicure vergoeding 2025 kan bij andere klachten dan diabetes uitgekeerd worden vanuit een aanvullende verzekering.

Aanvullende dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen

Vaak sluit je om in aanmerking te komen voor een pedicure vergoeding 2025 een aanvullende verzekering af. Wat wel en niet onder de dekking van de huidtherapie vergoeding valt, verschilt nadrukkelijk per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die een dekking van 100 procent aanbieden. Andere verzekeraars laten je zelf een deel van de kosten betalen. Aan het uitkeren van de pedicure vergoeding 2025 kunnen door de verzekeraar wel aanvullende eisen gesteld worden. Zo dien je vaak een verklaring van de huisarts te overleggen. Je moet bovendien vaak een behandeling nemen bij een door de verzekeraar gecontracteerde pedicure.

Check de polisvoorwaarden en vergelijk de verzekeraars

Door de verschillende verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl te vergelijken, krijg je al snel in beeld wat de voor jou beste verzekering is. Check vooral goed de polisvoorwaarden en de aanvullende eisen die een verzekeraar stelt. Ook andere zorgvergoedingen zijn goed om te vergelijken.

De pedicure vergoeding, is die er vanuit de basisverzekering?

Niet standaard. De vergoeding geldt wel vanuit de basisverzekering als sprake is van diabetes en voetzorg gewenst is.

Je kunt je wel aanvullend laten verzekeren?

Ja, dat kan zeker. De verschillende verzekeraars bieden verschillende dekkingen overigens. Bovendien dien je om voor een vergoeding in aanmerking te komen een verklaring van de huisarts te kunnen overleggen.

Waar let je op bij het afsluiten van een verzekering?

Je kunt de voor jou perfecte zorgverzekering in beeld krijgen door ze op deze website te vergelijken. Check niet alleen de prijs, maar ook de polisvoorwaarden goed. De verschillen tussen de verzekeraars kunnen groot zijn.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd