Medicijnen tegen allergie vergoeding 2025

Interesse in een zorgverzekering met medicijnen tegen allergie vergoeding in 2025? Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking voor medicijnen tegen allergie heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Heb je te maken met een allergie als bijvoorbeeld hooikoorts of ben je allergisch voor honden, katten of bepaald voedsel of noten? Dan kunnen bepaalde medicijnen die klachten verlichten. Grote vraag is of je van de zorgverzekeraar een medicijnen tegen allergie vergoeding 2025 krijgt of niet.

Medicijnen tegen allergie vergoeding 2025 bij aanvullende dekking

Je krijgt een medicijnen tegen allergie vergoeding 2025 uitgekeerd als de anti-allergiemedicijnen die je krijgt opgenomen zijn in het GVS, het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem. Deze lijst wordt opgesteld door het Ministerie van VWS.  Gebruik je een medicijn uit dit GVS, dan geldt dat de medicijnen tegen allergie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. De medicijnen worden dan wel verrekend met je eigen risico.

Kies voor een aanvullende verzekering

Mocht je wel een medicijnen tegen allergie vergoeding 2025 wensen maar is het geneesmiddel niet opgenomen in het GVS? Dan kun je prima een aanvullende verzekering afsluiten. Dat geldt eveneens als je een medicijn krijgt die wel in het GVS is opgenomen maar waarvoor een eigen bijdrage betaald moet worden. Ook dan kan een medicijnen tegen allergie vergoeding 2025 je helpen om de kosten vergoed te krijgen.

Vergelijk op deze website de verzekerraars

Voor het afsluiten van de juiste verzekering doe je er verstandig aan om de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergelijken is zeker als het om een medicijnen vergoeding gaat erg verstandig. Aan de hand van jouw zorgwensen en zorgbehoeften kun je op deze website de verzekeraars vergelijken en kies je de verzekeraar met de voor jou beste voorwaarden. Lees wel altijd goed de polisvoorwaarden,  bijvoorbeeld over de maximale vergoedingen die door de zorgverzekeraars uitgekeerd worden.

Krijg je een medicijnen tegen allergie vergoeding vanuit de basisverzekering?

Nee, deze vergoeding wordt niet uitgekeerd vanuit de basisverzekering als de medicijnen niet opgenomen zijn in het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem. Zijn ze dat wel, dan krijg je wél vanuit de basisverzekering vergoedt.

En als de medicijnen tegen allergie niet zijn opgenomen in het GVS?

Om toch voor de medicijnen tegen allergie vergoeding in aanmerking te komen, kun je een aanvallende verzekering afsluiten. Dat kun je ook doen als je een hoge eigen bijdrage moet betalen voor een medicijn dat wel in het GVS opgenomen is.

Hoe zoek je de voor jou beste verzekeraar uit?

Dat doe je heel simpel door de verzekeraars aan de hand van jouw specifieke zorgbehoeften op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken. Check wel altijd goed de polisvoorwaarden en zeker de maximale vergoedingen die uitgekeerd worden.

5/5 - (20 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd