Snurkbeugel vergoeding 2025

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor een snurkbeugel mogelijk. Zorgverzekeraar Menzis (Basis Voordelig + ) is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO (Basis + ) de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking voor snurkbeugel heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + ) voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Als jij iemand bent die hevig snurkt gedurende de slaap, dan kun je zomaar eens baat hebben bij een snurkbeugel. Het is wat betreft de snurkbeugel vergoeding 2025 wel zaak goed op te letten. De verzekeraars hanteren namelijk verschillende criteria wat betreft het gebruik, de dekking en het doel van de snurkbeugel.

Of er een snurkbeugel vergoeding 2025 is hangt af van het gebruik van de snurkbeugel

Wat betreft de snurkbeugelvergoeding 2025 geldt dat dit bij slaapapneu vanuit de basisverzekering gedekt is. Heb je wel behoefte aan een snurkbeugel maar is er van slapaapneu geen sprake, dan kan de snurkbeugel vergoeding 2025 uitgekeerd worden vanuit de aanvullende verzekering. Heb je te maken met slaapapneu, dan houd je gedurende de slaap op met ademhalen. Uiteraard is dit niet van gevaar ontbloot. De beugel voorkomt dat je stopt met ademen. Mensen gebruiken snurkbeugels aan de andere kant dus ook om snurken tegen te gaan.

Tegen slaapapneu of om snurken tegen te gaan

In beginsel is er dus een snurkbeugel vergoeding 2025 vanuit het basispakket. Dat geldt echter alleen als de diagnose Abstructief Slaap Apneu Syndroom vastgesteld is. Krijg je de snurkbeugel vergoeding 2025 uit de basisverzekering, dan geldt wel het eigen risico. Pas je de snurkbeugel vooral toe om snurken tegen te gaan, dan betaal je de snurkbeugel zelf of sluit je een aanvullende verzekering bij de verzekeraar af om die eigen bijdrage te dekken.

Hier op zorgverzekerinq.nl vind je de voor jou beste verzekering

Hier op Zorgverzekerinq.nl kun je de verzekeraars prima met elkaar vergelijken om zo uiteindelijk de voor jou perfecte verzekering te vinden. Je checkt behalve de prijs ook altijd goed de polisvoorwaarden van de af te sluiten verzekering. Vergelijk ook de zorgverzekering vergoedingen.

Is er een snurkbeugel vergoeding vanuit de basisverzekering?

Er is inderdaad een snurkbugel vergoeding vanuit het basispakket, mits de snurkbeugel bedoeld is om slaapapneu tegen te gaan. Gebruik je de snurkbeugel om snurken tegen te gaan, dan is er geen dekking uit de basisverzekering.

En de aanvullende verzekering?

Gebruik je de snurkbeugel om snurken tegen te gaan, dan dekt de basisverzekering niets. In dat geval kun je prima een aanvullende verzekering afsluiten.

Hoe vind je de voor jou beste zorgverzekering?

Die vind je door op Zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Je checkt behalve de prijs voor de verzekering ook de polisvoorwaarden voor je een definitieve keuze maakt voor een verzekeraar.

5/5 - (26 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd