Slaapapneu behandeling vergoeding

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor een slaapapneu behandeling mogelijk. Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste dekking voor slaapapneu behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Er zijn best veel mensen die te maken hebben met een slaapapneu. Daar is onder meer met behulp van het GGZ zeker iets aan te doen. Op Zorgverzekerinq.nl kun je meer over dit probleem lezen. Ook lees je er over de slaapapneu behandeling vergoeding 2025. De website heeft je overigens nog veel meer te bieden. Wat dacht je van een kennismaking met alleen de beste zorgverzekeraars en van het vergelijken van de zorgverzekeringen?

Wat is slaapapneu?

Dit is een haperende ademhaling gedurende de slaap. Tijdens de slaap stop je soms secondes tot wel een paar minuten met ademhalen. Vervolgens schrik je wakker en begin je weer met ademen. Je zuigt dan ineens veel lucht naar binnen en gaat daarvan extra hard snurken. Mensen met slaapapneu voelen zich overdag vaak ook slaperig. Over de oorzaak van de slaapapneu kan veel gezegd worden. Het kan te maken hebben me een slecht gevormd gehemelte maar eveneens met het inademen van de spieren in de keelholte.

Wat zijn de slaapapneu behandeling kosten?

Dat kun je niet zomaar even zeggen.  De kosten hebben vooral te maken met de ernst van het probleem en dus met het aantal behandelingen dat noodzakelijk is. Bovendien slaat een behandeling bij de ene sneller aan dan bij een ander. Dat samen maakt dat je zo op voorhand niet kunt spreken van een standaardprijs.

Valt de slaapapneu behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de slaapapneu behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit geval hoef jij de de aanvullende verzekering dus niet aan te spreken. Wel ga je langs de huisarts om daar in het bezit te komen van een verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg te komen. Want die verwijzing heb je wel nodig namelijk.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste slaapapneu behandeling vergoeding?

Dat mag je zelf uitzoeken hier op Zogverzekerinq.nl. Je kunt hier namelijk de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Nadat je vergeleken hebt, maak je altijd de voor jou beste keuze .Verder kun je op deze website echt alles lezen wat met de zorgverzekering te maken heeft en maak je geheel vrijblijvend kennis met de beste zorgverzekeraars.

Is er iets te doen als je te maken hebt met slaapapneu?

Ja, daar is zeker iets aan te doen. Je kunt bijvoorbeeld de specialisten van de GGZ inschakelen. Zij kunnen een behandelplan op maat maken namelijk.

Valt de slaapapneu behandeling vergoeding eigenlijk binnen de basisverzekering?

Ja, dat is inderdaad het geval. Dat maakt dus dat je geen beroep hoeft te doen op een aanvullende verzekering. Zorg wel dat je een verwijzing hebt van de eigen huisarts.

Welke informatie lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Op deze website lees je alles over de zorgverzekering. Je kunt de zorgverzekering ook goed met elkaar vergelijken. Verder maak je er kennis met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraars.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd