Oedeemtherapie vergoeding 2025

Behoefte aan een zorgverzekering met vergoeding voor oedeemtherapie in 2025? Zorgverzekeraar Just (Basic + Just Live) is de goedkoopste met oedeemtherapie vergoeding voor € 126,70 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft FBTO (Basis + Module Spieren & Gewrichten 200) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 139,20 premie. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 1 ster) voor € 149,40 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Oedeemtherapie is een andere benaming voor lymfdrainage. Deze vorm van fysiotherapie zorgt ervoor dat vochtophopingen uit het lichaam verdwijnen. Vanuit de basisverzekering wordt er slechts op beperkte schaal een oedeemtherapie vergoeding 2025 uitgekeerd.

Oedeemtherapie vergoeding 2025 bij ophoping van vocht in je lichaam

Oedeemtherapie geldt als een specialisme binnen de fysiotherapie. Je hebt baat bij een behandeling van de oedeemtherapeut als sprake is van een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Is daar sprake van, dan noemt men dit ook wel oedeem of lymfoedeem. De behandeling van de therapeut bestaat uit onder meer voorlichting en advies over de leefregels en hygiëne en manuele lymfedrainage. Ook lymfetaping, verschillende ademhalingstechnieken en compressie, zoals onder meer het aanmeten van steunkousen, maken deel uit van de behandeling

Soms volstaat alleen de basisverzekering

Wil je in aanmerking komen voor de oedeemtherapie vergoeding 2025, dan kun je in bepaalde gevallen voldoende hebben aan alleen de basisverzekering.  Dan moet echter wel sprake zijn van een chronische aandoening. Bovendien moet je dan voldoen aan een aantal voorwaarden en zul je je moeten wenden tot de door de verzekeraar gecontracteerde therapeuten. Verschillende verzekeraars bieden de oedeemtherapie vergoeding 2025  via een aanvullende verzekering uitgekeerd krijgen.

Je vindt de voor jou beste verzekeraar door de verzekeraars hier te vergelijken

Door de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, iets dat prima op deze website kan, krijg je in beeld welke verzekeraar de voor jou meest geschikte dekking biedt tegen de gunstigste voorwaarden. Vervolgens kies je voor deze verzekeraar en weet je dat je recht hebt op de oedeemtherapie vergoeding 2025. Deze vergoeding valt overigens onder de fysiotherapie vergoeding die verzekeraars aanbieden. Lees meer over andere zorgverzekering vergoedingen.

Oedeemtherapie, dat valt toch gewoon onder de basisverzekering?

Dat is slechts in bepaalde gevallen zo. Er dient in elk geval sprake te zijn van een chronische aandoening wil je de kosten vanuit de basisverzekering vergoed krijgen.

Is er wel de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren?

Ja, veel verzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan. Daardoor worden de kosten voor een bezoek aan de oedeemtherapeut vergoed. Deze behandeling is er op gericht vochtophopingen in het lichaam af te voeren.

Waar let je op bij het afsluiten van een verzekering?

Behalve dat je de verzekeraars gaat vergelijken op basis van onder meer de prijs, is het goed de polisvoorwaarden te checken en te kijken naar bijvoorbeeld de hoogte van de maximale vergoeding die een verzekeraar biedt.

5/5 - (30 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd