Afvallen vergoeding 2024

Wil jij een zorgverzekering met vergoeding voor afvallen in 2024? Anderzorg (Basis + Extra) is de voordeligste voor € 139,80 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft Anderzorg (Basis + Extra) de goedkoopste zorgverzekering voor afvallen: € 157,30 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 4 sterren) voor € 214,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. 2 uur p/j (aanvulling op de basisverzekering)
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. 2 uur p/j (aanvulling op de basisverzekering)
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Ben je te zwaar, dan kun je daar gelukkig op heel erg veel verschillende (en goede) manieren iets aan doen. Wat precies de beste oplossing voor jou is, is sterk afhankelijk van de mate van overgewicht en de persoonlijke situatie. Lees hier alles over afvallen vergoeding 2024. Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen 2024.

Afvallen vergoeding 2024, wat is dat precies?

Zoals gesteld kun je op verschillende manieren van je overtollige kilo’s af komen. Bij die mogelijkheden kun je hulp krijgen, als het jezelf teveel moeite kost om gewicht te verliezen. In alle gevallen is het goed om eerst een bezoek aan de huisarts te maken en die om advies te vragen. Vervolgens kan samen een behandelplan opgesteld worden teneinde iets aan je overgewicht te doen. Opties zijn er voldoende; je kunt naar de diëtist en gewichtsconsulent, je kunt baat hebben bij medische fitness of kunt bijvoorbeeld een cursus volgen die je hulp biedt tijdens het proces dat afvallen heet.

De vergoeding kan dus bedoeld zijn voor bijvoorbeeld:

Wat zijn de kosten van hulp bij afvallen?

De kosten die je maakt zijn sterk afhankelijk van jouw specifieke situatie zoals afvallen vergoeding 2024 weer per verzekeraar en per aanvullende verzekering anders geregeld kan zijn. Heb je veel overgewicht of valt het mee? Het antwoord op die vraag heeft invloed op de duur van het traject en dus ook op de kosten en op de afvallen vergoeding 2024. Het kostenplaatje is dus maatwerk. Zeker is wel dat het tegengaan van overgewicht prioriteit heeft. Iets als obesitas kan namelijk al snel voor ernstige gezondheidsklachten zorgen.

Valt afvallen vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

In alle gevallen breng je dus eerst een bezoek aan de huisarts om te bepalen wat de beste aanpak is. Dat bezoek aan de huisarts wordt gedekt uit de basisverzekering en komt evenmin ten laste van je eigen risico. Een bepaald deel van hulp bij afvallen wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zoals bijvoorbeeld dieetadvies en het gecombineerd leefstijlprogramma. Voor extra afvallen vergoeding 2024 dien je aanvullend verzekerd te zijn. Wat je dan precies vergoed krijgt, verschilt weer per verzekeraar en per aanvullende verzekering. Vaak krijg je medische fitness volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering en een aanvullende verzekering betekent eveneens vaak dat er extra uren beschikbaar zijn voor dieetadvies. Goed om te weten is dat vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering in geen enkel geval verrekend worden met je eigen risico.

Afvallen vergoeding 2024, wie vergoedt het meest?

Ook nu geldt dat de begeleiding die je krijgt vaak maatwerk is, en dus zijn de kosten en de vergoedingen dat ook. De een heeft voldoende aan een dekking van 200 euro voor aanvullende hulp bij afvallen, een ander heeft liever een paar extra uurtjes per maand. Door elders op deze website de zorgverzekeringen te vergelijken krijg je al snel een beeld van de dekking die verzekeraars bieden. Zo leer je welke verzekering afvallen vergoeding biedt vanuit de basisverzekering en welke verzekeraars een aanvullende verzekering aanbieden.Wat is afvallen vergoeding 2024?


Afvallen vergoeding 2024 is een vergoeding die je kunt gebruiken bij het inschakelen van hulp bij afvallen. Op deze website worden de verzekeraars en dus  ook de afvallen vergoeding 2024 met elkaar vergeleken.


Wordt de afvallen vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering vergoed?


Wat er precies vanuit de basisverzekering vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Zeker is dat je het traject start bij je huisarts. Dit consult wordt vanuit de basisverzekering vergoed en kost je geen eigen risico.


Wat dekt de aanvullende verzekering als het gaat om afvallen vergoeding?


De aanvullende dekking is eveneens per verzekeraar en per aanvullende verzekering anders. De ene verzekeraar biedt aanvullend extra uren begeleiding, een ander vergoedt tot een maximum bedrag. Vergelijk hier de verzekeraars en er word je een hoop duidelijk.

5/5 - (33 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd