Fitness vergoeding 2023

Mensen die af willen vallen, die het lastig vinden om zelfstandige sporten of mensen die herstellen van een blessure, hebben nadrukkelijk baat bij medische fitness. Maar hoe zit het dan met de verzekering en de fitness vergoeding 2023? Want een afvallen vergoeding wordt tegenwoordig meer en meer uitgekeerd. Ook verzekeraars en overheden zien de gevaren van overgewicht in.

 

Medische fitness onder leiding van een deskundige fysiotherapeut

Medische fitness is fitness onder de deskundige leiding van een fysiotherapeut. Na een kennismakingsgesprek wordt er een indicatie gemaakt van de gezondheid en de beperkingen. Vervolgens stelt de specialist een trainingsprogramma samen. De fysiotherapeut monitort voortdurend de vooruitgang die geboekt wordt. Op basis van die progressie of het uitblijven van vooruitgang kan het programma steeds aangepast worden.

Geen of amper fitness vergoeding 2023

Om maar met de deur in huis te vallen, het vinden van een verzekering die een fitness vergoeding 2023 uitkeert, is wel echt even goed zoeken en een kwestie van de verzekeraars en de aangeboden verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Het is er wel ergens, maar waar dan precies? Vrijwel geen enkele verzekeraar stelt medische fitness en een fitness vergoeding 2023 echt als prioriteit. Doe je dus een beroep op de fysio, dan kost je dat zelf geld. Hoeveel dat is, is sterk afhankelijk van het aantal keren dat je naar de fysiotherapeut gaat en hoe lang je gebruikt maakt van de diensten van de specialist. Het is overigens wel zeer de moeite waard.

Geen vergoeding voor fitness uit de basisverzekering

Voorgaande betekent dus ook meteen dat de de gemiddelde basisverzekering geen fitness vergoeding 2023 uitkeert. Dat geldt eigenlijk ook voor zo goed als alle aanvullende verzekeringen. Heel incidenteel is er een verzekeraar die het als aanvullende optie aanbiedt, dat is echter eerder uitzondering dan regel. Toch is het het vergelijken van de verzekeraars weldegelijk de moeite waard. Als er wel een aanvullende verzekering is, is het net als bij andere verzekeringen steeds de vraag of de premie die je extra betaalt wel opweegt tegen de vergoeding van de verzekeraar.

Geen vergoeding door de verzekeraars

Medische fitness kan voor veel mensen erg belangrijk zijn. Voor de verzekeraars heeft het echter geen prioriteit. Anders kan het feit dat er eigenlijk geen sprake is van een fitness vergoeding 2023 voor medische fitness niet uitgelegd worden. Informeer dus zelf naar de kosten die je maakt voor deze behandelmethode. Want je moet de behandelingen zelf afrekenen. Uiteraard kun je zelf een eigen fysiotherapeut kiezen voor medische fitness. De zorgverzekeraars kunt je prima elders op deze website vergelijken. Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

Wat is fitness vergoeding 2023?

Fitness vergoeding 2023 is een door zorgverzekeraars uitgekeerde vergoeding om onder leiding van een fysiotherapeut medische fitness te nemen om zo af te vallen.

Valt fitness vergoeding onder de basisverzekering?

Nee, er is slechts zelden een verzekeraar die de behandelmethode vanuit de basisverzekering vergoed. Sterker nog, zelfs vanuit de aanvullende verzekering geldt (vaak)_ geen dekking.

Hoe betaal je dan de kosten voor de fysiotherapeut?

Simpel. Omdat uit een vergelijking blijkt dat vrijwel geen verzekering een vergoeding uitkeert, betaal je de kosten gewoon uit eigen zak.

 

5/5 - (51 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd