Leefstijlprogramma vergoeding 2024

Mensen die gezonder willen leven en te kampen hebben met overgewicht kunnen onder voorwaarden deelnemen aan het ontwikkelde leefstijlprogramma.  In bepaalde gevallen wordt dit programma vergoed uit de basisverzekering, soms ook niet.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Leefstijlprogramma vergoeding 2024 mogelijk uit basisverzekering

Mensen die af willen van overtollige kilo’s en beter willen leren omgaan met voeding en beweging kunnen baat hebben bij het leefstijlprogramma. Tijdens het programma krijgen deelnemers meer structuur aangereikt in hoe ze bewegen en sport een wezenlijk onderdeel van hun leven kunnen maken. Een leefstijlprogramma vergoeding 2024 krijg je alleen vanuit de basisverzekering als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan is een leefstijlprogramma vergoeding 2024 mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Het tegengaan van overgewicht

Een leefstijlprogramma vergoeding 2024 is vanaf 1 januari 2019 in bepaalde gevallen mogelijk vanuit de basisverzekering. Dan moet echter sprake zijn van een zogenaamd erkend programma gecombineerde leefstijlinterventie. Doel: het tegengaan van overgewicht. Daarbij zijn drie pijlers belangrijk: begeleiding bij minder en gezonder eten, begeleiding bij meer bewegen en psychologische ondersteuning  die bij verandering nuttig kan zijn. 

Huisarts bepaalt gezondheidsrisico

Niet iedereen komt  daadwerkelijk in aanmerking voor een leefstijlprogramma vergoeding 2024. Zo moet er sprake zijn van een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico. De huisarts is bij uitstek de man of vrouw die dit vast kan stellen. Weet jij of je in aanmerking komt voor de leefstijlprogramma vergoeding 2024? Vergelijk dan op deze website de verschillende verzekeraars. Doe dat op basis van prijs en kwaliteit.

Vergelijk de verzekeraars  hier

Kom je niet in aanmerking voor de leefstijlprogramma vergoeding  2024? Check en vergelijk dan de verzekeraars die een aanvullende verzekering hebben om het programma te volgen. Vergelijken kan prima op deze website!

Vind hier ook meer informatie over zorgverzekering vergoedingen.

Krijg je de leefstijlprogramma vergoeding standaard uit de basisverzekering?

Nee, dat is niet het geval. Je dient dan aan een aantal voorwaarden te voldoen. De huisarts kan bepalen of jij in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Is er ook een aanvullende verzekering voor het leefstijlprogramma?

Ja, je kunt je aanvullend laten verzekeren, al is dat niet bij alle zorgverzekeraars het geval. Ook de voorwaarden kunnen verschillen. Check dus goed de polisvoorwaarden op deze website.

Hoe vind je de beste zorgverzekeraar als je deel wilt nemen?

Je vindt de beste verzekeraar door de verschillende verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken.

5/5 - (45 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd