Lidmaatschap patiëntenvereniging vergoeding 2023

Het kan soms echt toegevoegde waarde hebben om lid te worden van een patiëntenvereniging. En als je de juiste verzekeraar zoekt en vindt, kunnen een deel van de kosten ook nog eens vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

 

De toegevoegde waarde van een patiëntenvereniging

Een patiëntenvereniging komt op voor de belangen van mensen met een bepaalde aandoening. Vaak hebben dergelijke verenigingen als doel om voorlichting te bieden over de aandoening. Verder organiseert een patiëntenvereniging regelmatig themabijeenkomsten. Het lidmaatschap van een patiëntenvereniging kan verschillende voordelen hebben. Zo behartigt de vereniging ook jouw belangen en kun je op de verschillende fora en andere netwerken informatie met lotgenoten uitwisselen. Voorbeelden van actieve patiëntenverenigingen zijn Diabetesvereniging Nederland, Reumazorg Nederland en Hersenetsel.nl. Dergelijke verenigingen hebben hun bestaansrecht al lang en breed bewezen en de verenigingen zijn het lidmaatschap dan ook dubbel en dwars waard.

Geen dekking vanuit de basisverzekering voor een lidmaatschap patiëntenvereniging vergoeding 2023

Vanuit de basisverzekering wordt geen lidmaatschap patiëntenvereniging vergoeding 2023 uitgekeerd. Er zijn wel een aantal verzekeraars die een aanvullende verzekering bieden die een lidmaatschap patiëntenvereniging vergoeding 2023 uitkeren. Vergelijk wat je betaalt aan extra premie en wat de daadwerkelijke kosten voor het lidmaatschap zijn en beslist zo of een verzekering uit kan.

Vergelijk de verzekeraars en vind de voor jou beste verzekering

Je vindt via deze website de voor jou perfecte zorgverzekering door de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk vooral verder dan alleen naar de prijs, maar check zeker ook de polisvoorwaarden van de verzekeraars. Zo kom je tot een weloverwogen keuze. Bekijk ook de mogelijkheden van andere zorgverzekering vergoedingen.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor een lidmaatschap patiëntenvereniging vergoeding?

Nee, vanuit de basisverzekering is geen dekking voor het lidmaatschap van een patiëntenvereniging.

Kun je vanuit de aanvullende verzekering wel een lidmaatschap patiëntenvereniging vergoeding uitgekeerd krijgen?

Er zijn een aantal verzekeraars die vanuit de aanvullende verzekering inderdaad wel een dergelijke vergoeding uitkeren. Check de extra kosten en de prijs voor het lidmaatschap om te zien of een verzekering de moeite waard is.

Hoe vind je de voor jou perfecte verzekering?

Die vind je door hier op Zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergeet daarbij niet de polisvoorwaarden goed door te nemen.

5/5 - (24 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd