Koperspiraal vergoeding 2025

Wil jij een zorgverzekering met vergoeding voor een koperspiraal in 2025? ONVZ (Bewuste Keuze + Bewuste Keuze start) is de voordeligste voor € 127,90 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft Ik kies zelf van ASR (Goede keuze + ZorgBasis) de goedkoopste zorgverzekering voor oa een koperspiraal: € 145,75 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 1 ster) voor € 149,40 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Het laten plaatsen van een koperspiraal is een bekende vorm van anticonceptie. Lees hier hoe het precies zit met de koperspiraal vergoeding in relatie tot de verzekering. Op deze website kun je de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om zo tot de voor jou beste keuze te komen.

Koperspiraal vergoeding 2025

Een koperspiraal is een betrouwbare manier van anticonceptie. Wat betreft  het spiraaltje heb je de keuze uit een hormoon spiraal of een koperspiraal.  De hormoonspiraal geeft hormonen af die zorgen dat je zwanger raakt. Koper is de werkzame stof in een koperspiraal. Koper tast de mannelijke zaadcellen aan, waardoor je niet zwanger raakt. Het koperspiraal werkt doorgaans voor een periode tussen de vijf en de tien jaar.

Je betaalt dan het eigen risico voor de koperspiraal vergoeding

Alleen als je jonger bent dan 21 jaar kom je vanuit de basisverzekering in aanmerking voor een koperspiraal vergoeding 2025. Wel  betaal je dan het eigen risico. Heb jij het eigen risico al helemaal betaald. Dan word de spiraal volledig vergoed. Boven de 21 jaar kom je niet in aanmerking voor een koperspiraal vergoeding 2025.

Alleen als je jonger bent dan 21 jaar

Ben je 21 jaar of ouder dan kun je een beroep doen op de koperspiraal vergoeding 2025 als je aanvullend verzekerd bent. Bij welke verzekering je dan het beste af bent, kun je elders op deze website achterhalen door de verzekeraars met elkaar vergelijken.  Weeg dan ook af of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor de koperspiraal vergoeding 2025 uit kan, afgezet tegen de prijs voor een spiraal.

Eigen risico bij de gynaecoloog

Houd ook rekening met de kosten voor het laten plaatsen van een spiraal, iets dat door de huisarts, verloskundige of gynaecoloog gedaan kan worden.  Bij de gynaecoloog betaal je eigen risico, laten plaatsen door de huisarts en de verloskundige daarentegen kost je geen eigen risico en is dus goedkoper. Dan betaal je dus alleen de kosten voor het spiraaltje. Bij de verloskundige krijg na het plaatsen nog een echo om te zien of de plaatsing goed uitgevoerd is. Lees ook meer over andere zorgverzekering vergoedingen.

Wie heeft recht op een koperspiraal vergoeding vanuit het basispakket?

Vanuit de basisverzekering geldt de koperspiraal vergoeding alleen voor vrouwen jonger dan 21 jaar.

Kun jij je aanvullend laten verzekeren om voor de koperspiraal vergoeding in aanmerking te komen?

Ja, dat kan. Door de verzekeraars eerst met elkaar te vergelijken, krijg je al snel helder of het uit kan je aanvullend te verzekeren.

Is het plaatsen van een koperspiraal helemaal gratis voor vrouwen jonger dan 21 jaar?

Nee, helemaal gratis is het alleen als jij als vrouw jonger dan 21 jaar je volledige eigen risico van de basisverzekering al betaald hebt. Dan wordt de koperspiraal volledig vergoed. In andere gevallen betaal je jij als vrouw jonger dan 21 jaar dus eigen risico voor deze vorm van anticonceptie.

class=”-a00_p”

5/5 - (39 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd