Hormoonspiraal vergoeding 2025

Meer en meer vrouwen kiezen voor anticonceptie in de vorm van een hormoonspiraal. Vrouwen kunnen kiezen uit een hormoonspiraal en een koperspiraal. Wat het verschil is, zit al in de naam opgesloten. Een hormoonspiraal geeft hormonen af, een koperspiraal doet dat niet. In dat geval tast koper de mannelijke zaadcellen dermate aan dat er van een zwangerschap geen sprake kan zijn. Lees hier meer over de hormoonspiraal vergoeding 2025.

Hormoonspiraal vergoeding 2025 en de zorgverzekering

Het hormoonspiraal wint aan populariteit als het gaat om anticonceptie. Kijken we naar de verzekeringen, dan kom je vanuit de basisverzekering alleen in aanmerking voor de hormoonspiraal vergoeding 2025 als je jonger bent dan 21 jaar. De hormoonspiraal kost je wel eigen risico. Wil je voor de hormoonspiraal vergoeding 2025 in aanmerking komen en je bent ouder dan 21 jaar? Dan zul jij je dus aanvullend moeten verzekeren.

Kosten spiraal en de kosten van het plaatsen van de hormoonspiraal

Het meest bekende hormoonspiraal is de Mirena spiraal. Gemiddeld genomen ligt de prijs van deze spiraal rond de 160 euro. Daar komen eventueel nog kosten voor plaatsing overheen.  Laat jij de hormoonspiraal plaatsen door een specialist of gynaecoloog dan kun je er vanuit gaan dat dit je ook nog eens 250 euro kost. Er zijn huisartsen die zelf de plaatsing kunnen verzorgen. In dat geval kost het je niets. Het bezoek aan de huisarts zit standaard in het basispakket. Wel de moeite waard om naar de mogelijkheden te informeren bij je huisarts. Laat je een hormoonspiraal plaatsen bij een verloskundige, dan krijg je na de plaatsing een echo ter controle.

Check en vergelijk of een aanvullende verzekering zinvol is

Door op deze website de zorgverzekeraars te vergelijken, ontdek je al snel of het afsluiten van een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor een hormoonspiraal vergoeding 2025 al dan niet de moeite waard is. Soms is de premie hoger dan de kosten voor een product wanneer je het zelf betaalt en heeft verzekeren dus niet erg veel zin. Lees ook meer info over zorgverzekering vergoedingen.
Is de hormoonspiraal opgenomen in het basispakket?

Nee, de hormoonspiraal zit niet in het basispakket. Dat is wel zo voor vrouwen die jonger zijn dan 21 jaar. Deze groep betaalt overigens wel eigen risico.

Krijgen vrouwen boven de 21 jaar dan niets vergoed?

Niet uit de basisverzekering in elk geval. Wel kan de hormoonspiraal vergoeding uitgekeerd worden vanuit een afgesloten aanvullende verzekering.

Is het afsluiten van een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor de hormoonspiraal vergoeding verstandig?

Daar kom je achter door de verzekeraars op deze website te vergelijken. Onderzoek of de premie van de verzekering niet hoger is dan het bedrag dat je kwijt bent als je het zelf koopt.

5/5 - (43 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd