Stottertherapie vergoeding 2025

Stottertherapie moet hulp bieden als mensen te maken hebben met spraakproblemen, angst bij spreken en als mensen slecht verstaanbaar zijn.  Dit kan mensen in sociaal opzicht ook de nodige problemen opleveren.

Stottertherapie vergoeding 2025 via basisverzekering

Om voor de stottertherapie vergoeding 2025 is aanmerking te komen, dien je voor een behandeling van een erkend logopedist of stottertherapeut te kiezen. Heb je daarnaast een verwijsbrief van de huisarts, dan dekt de basisverzekering de stottertherapie vergoeding 2025. De verwijsbrief mag ook afkomstig zijn van een medisch specialist, schooldokter of een tandarts.  Het is dus niet noodzakelijk om voor de stottertherapie vergoeding 2025 een aanvullende verzekering af te sluiten.

Voor alternatieve behandelmethoden is wel een aanvullende verzekering noodzakelijk

Er zijn ook alternatieve behandelmethoden die als stottertherapie ingezet kunnen worden. Del Ferro is daar de meest bekende van. Kies je voor een dergelijke behandeling, dan kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten om voor de stottertherapie vergoeding 2025 in aanmerking te komen.  Kies je voor de logopedist, dan gebruikt deze specialist vaak verschillende  behandelmethoden om iets aan de problemen te doen. De specialist zal er alles aan doen de ontstane problemen te verhelpen. Dit niet in de laatste plaats vanwege het feit dat spraakproblemen ook de nodige sociale problemen en sociale isolatie kan veroorzaken.

Vergelijk de verzekeraars op zorgverzekerinq.nl

Door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken, kom je als vanzelf uit bij de voor jou meest aantrekkelijke verzekering. Kijk daarbij breder dan alleen de prijs maar probeer die zorgverzekering te kiezen met de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Lees ook alles over andere zorgverzekering vergoedingen.

Uit welke verzekering krijg je de stottertherapie vergoeding?

Heb je een verhuisbrief van de huisarts of een andere specialist, dan wordt de stottertherapie vergoed uit de basisverzekering.

Waar is een aanvullende verzekering voor nodig?

Er worden verschillende alternatieve behandelmethoden aangeboden tegen stotteren, Del Ferro is daar de meest bekende van. Wil je deze behandeling vergoed zien, sluit dan een aanvullende verzekering af.

Hoe vind je de voor jou perfecte zorgverzekering?

Je vindt de beste zorgverzekering door de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken. Op basis van jouw wensen en eisen rolt dan vanzelf de voor jou beste en meest aantrekkelijke verzekering uit de bus.

4.9/5 - (31 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd