Angst behandeling vergoeding

Op zoek naar een zorgverzekering met angst behandeling vergoeding in 2025? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor angst behandeling vergoeding heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 zorgpremie.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Wil je alles weten over de angst behandeling vergoeding 2025 dan ben je hier op zorgverzekerinq.nl precies op het juiste adres. Bovendien kun je op deze website alles lezen over angst en de verschillende zorgverzekeringen. Het is verder mogelijk om de zorgverzekeringen hier met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk neem je altijd de voor jou beste beslissing.

Want is angst?

In feite kun je stellen dat angst iets is dat je kan helpen. Angst is namelijk een emotie die je waarschuwt voor mogelijk gevaar. Dat kan dus nuttig zijn, wanneer daardoor gevaarlijke situaties vermeden kunnen worden. Angst kan ook gepaard gaan met bepaalde lichamelijke klachten in de vorm van hartkloppingen, zweten en een droge mond. Als angst echt extreem wordt en onrealistisch blijkt en functioneren in het dagelijks leven onmogelijk maakt, dan kan er sprake zijn van een angststoornis. Deze stoornis is vervelend, maar er kan wel degelijk iets aan gedaan worden.

Wat zijn de kosten voor een angst behandeling?

Wat de kosten precies zijn, is natuurlijk sterk afhankelijk van de ernst en aard van de klachten die bestaan. Op basis van die ernst en aard van de klachten wordt een traject in gang gezet. Soms duurt dit lang, soms kan kortdurende behandeling al voldoende zijn. Op basis daarvan kan niet iets standaards over de kosten gezegd worden. Dit is en blijft per geval anders.

Valt de angst behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Doorgaans is er een angst behandeling vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. In dat geval dien je wel altijd een verwijzing te hebben van jouw huisarts. Ook een cognitieve therapie die vaak in deze gevallen geboden wordt, wordt in deze gevallen volledig vergoed.

Bij welke verzekering krijg je de hoogste angst behandeling vergoeding?

Dit kun je prima onderzoeken hier op de website zorgverzekernq.nl. Je kunt hier namelijk de verzekeringen prima met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kun je de voor jou beste verzekering selecteren; een verzekering die past bij jouw wensen, eisen en aansluit bij jouw hulpvragen.

is er een behandeling mogelijk voor angst?

Ja, dat is zeker mogelijk. Er zijn behandelingen mogelijk die onrealistische angsten weg kunnen nemen. Deze behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Geldt er altijd een vergoeding vanuit de basisverzekering bij een angst behandeling?

Ja, dat is het geval. Wel dien je om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering, een verwijzing van de huisarts te kunnen overleggen.

Wat lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest hier op Zorgverzekerinq.nl alles over de zorgverzekeringen en de zorgverzekeraars. Je kunt hier de beschikbare verzekeringen ook prima en snel met elkaar vergelijken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd