Gegeneraliseerde angststoornis behandeling vergoeding

Wat is een goede zorgverzekering met vergoeding voor gegeneraliseerde angststoornis behandeling in 2024? Zorgverzekeraar Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor gegeneraliseerde angststoornis behandeling heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Heb je te maken met een gegeneraliseerde angststoornis, dan is daar met behulp van de GGZ prima iets aan te doen. Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over de stoornis en lees je of er sprake is van een gegeneraliseerde angststoornis behandeling vergoeding 2024. Deze website is toch al handig. Je kunt hier namelijk kennismaken met de zorgverzekeraars en kunt hier de zorgverzekeringen prima met elkaar vergelijken.

Wat is een gegeneraliseerde angststoornis?

Een gegeneraliseerde angststoornis wordt ook wel omschreven als een piekerstoornis. Je bent erg angstig en bezorgd over hele dagelijkse dingen. Je piekert je suf over zaken die je zouden kunnen overkomen, zonder dat hier nou direct aanleiding voor is. Het piekeren heeft vaak te maken met geld, gezondheid en de prestaties die je op het werk levert. Je bent bovendien bang dat jouw dierbaren iets overkomt. De zorgen en de angsten kun je bij deze stoornis amper onder controle houden. Je voelt je vaak gejaagd en rusteloos en ervaart concentratieproblemen en vat maar moeilijk de slaap. Je zweet meer en hebt te maken met misselijkheid en hoofdpijn.

Wat zijn de gegeneraliseerde angststoornis behandeling kosten?

Daar valt helemaal niets van te zeggen. Det verschilt per persoon, iets dat te maken heeft met de aard en ernst van de klachten die er zijn. De kosten zijn ook afhankelijk van de mate waarin de behandeling aanslaat. Dat betekent dus dat de kosten per persoon verschillend kunnen zijn.

Valt de gegeneraliseerde angststoornis behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de gegeneraliseerde behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Zorg er wel voor dat je een verwijzing hebt van de huisarts. Die is namelijk strikt noodzakelijk. Een aanvullende verzekering afsluiten is in dit geval dus niet noodzakelijk.

Bij welke zorgverzekering geeft je de hoogste gegeneraliseerde angststoornis behandeling vergoeding?

Dit kun je ontdekken door de zorgverzekeringen op deze website met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je ook altijd de voor jou beste keuze. Verder lees je op Zorgverzekerinq.nl alles wat met de zorgverzekering te maken heeft en maak je nader kennis met de zorgverzekeraars. Zeker is dat je door het raadplegen van Zorgverzekerinq.nl je altijd een betere beslissing neemt als het gaat om de keuze voor een zorgverzekering.

Is er niets te doen aan een gegeneraliseerde angststoornis?

Ja, dat is er zeker. Met behulp van de GGZ kan maatwerk geboden worden en kan er prima iets aan deze stoornis gedaan worden.

Valt de gegeneraliseerde angststoornis behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Het maakt het afsluiten van een aanvullende verzekering dus overbodig. Je dient overigens wel een verwijzing van de eigen huisarts te hebben.

Welke informatie vind je op Zorgverzekerinq.nl?

Hier kun je alles lezen over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de zorgverzekeraars en kun je de zorgverzekering goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd