Logopedie vergoeding 2024

Logopedie helpt als er problemen zijn met spreken en het gebruik van de stem. Ook kan het helpen als sprake is van moeilijk luisteren, slikken en als gevolg daarvan dus ook eten. In essentie krijg je de logopedie vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering. Je betaalt in dat geval wel eigen risico. Vergelijk basisverzekeringen en bekijk de premies met verschillende eigen risico:

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Logopedie vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering

Met logopedie bedoelen we de zorg die noodzakelijk is als er problemen zijn ontstaan op het gebied van stem, taal, spraak, gehoor en slikken. Daarmee kun je dus stellen dat de zorg die logopedie heet stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie behandelt. Logopedie kun je omschrijven als een gespecialiseerde zorg of paramedische zorg. De logopedie vergoeding 2024 kun je krijgen als jouw zoon of dochter geholpen wordt bij het afleren van stotteren, terwijl de kosten voor het leren van de taal wat betreft de zinsopbouw, woordenschat en verhaalopbouw onder de logopedie vergoeding 2024 vallen.

Voorwaarden bij aangaan verzekering

De logopedie vergoeding 2024 geldt ook bij de behandeling van de stem (schor of hees) en als sprake is van een slechte verstaanbaarheid. Ook klachten met betrekking tot eten en drinken zijn prima te behandelen. De logopedie vergoeding 2024 valt dus onder de basisverzekering. Soms zijn er voorwaarden aan de behandeling verbonden. Een aanvullende verzekering is dus niet noodzakelijk.

Check en vergelijk hier de verzekeraars

De behandeling van dyslexie, de aanpak van taalproblemen die vanwege een dialect ontstaan zijn en taalproblemen vanwege het spreken van een vreemde taal vinden geen dekking binnen de logopedie vergoeding 2024. Hier op zorgverzekerinq.nl kun je de verzekeraars overigens prima met elkaar vergelijken om zo de voor jou meest geschikte zorgverzekering af te sluiten. Ontdek ook de verschillen in zorgverzekering vergoedingen.

Is een aanvullende verzekering noodzakelijk om de logopedie vergoeding te krijgen?

Nee, dat is niet noodzakelijk. De behandelingen worden namelijk vanuit de basisverzekering vergoed. Daar is dus geen aanvullende verzekering voor nodig.

Worden alle vormen van logopedie vergoed?

Vanuit de basisverzekering wordt verreweg het grootste gedeelte van de behandelingen vergoed door de verzekeraars. Dat geldt niet voor de behandeling van dyslexie en taalproblemen als gevolg van het spreken van een dialect.

Hoe kom ik uit bij de voor mij beste zorgverzekeraar?

Heel simpel, door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken. Dat doe je uiteraard aan de hand van je eigen wensen en eisen die je aan een zorgverzekering stelt.

4.8/5 - (43 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd