Paramedische zorg vergoeding 2025

Onder de paramedische zorg verstaan we fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en oefentherapie. Binnen de paramedische zorg richt men zich vooral op het verminderen van de functionele gevolgen van een bepaalde ziekte of een aandoening.

Paramedisch betekent zoiets als ‘naar de dokter’

Letterlijk vertaalt betekent paramedisch zoiets als zorg ‘naar de dokter’. Tussen de termen medisch en paramedisch bestaat een groot verschil en dat verschil zit ‘m vooral in de opleiding van de behandelaar. Medische behandelingen worden verzorgd door een arts die ofwel medicijnen heeft gestudeerd of afgestudeerd is aan de universiteit waar geneeskunde gestudeerd werd. Iemand mag een paramedische behandeling geven als hij of zijn een zelfde soort opleiding maar dan op Hbo-niveau heeft gevolgd.

Verschillende voorwaarden voor paramedische zorg vergoeding  2025

Wat betreft de paramedische zorg vergoeding bestaan er nogal wat verschillen. Je kunt zeggen dat de paramedische zorgvergoeding 2025 voor het grootste deel vanuit de basisverzekering beschikbaar is. Dat is echter niet bij elke vorm van paramedische zorg het geval. Ook het doel van de paramedische zorg, de paramedische zorgvergoeding 2025 en de voorwaarden kunnen sterk verschillen. Voor fysio- en oefentherapie bijvoorbeeld, is een paramedische zorg vergoeding 2025 beschikbaar onder voorwaarden. Voor logopedie is een paramedische zorg vergoeding 2025 beschikbaar als sprake is van een geneeskundig doel.

Neem altijd de polisvoorwaarden goed door

Zaak dus de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars heel goed door te nemen om te zien of wel of geen sprake is van een paramedische zorg vergoeding 2025. Dat geldt in feite ook voor de aanvullende verzekeringen. De meeste verzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan voor paramedische zorg. Ook nu echter verschillen de voorwaarden en kunnen de verzekeraars andere eisen aan die verzekering stellen.

Vergelijk hier de verzekeraars en kies de voor jou perfecte zorgverzekering

Je vindt overigens de voor jou beste verzekering door hier op zorgverzekerinq.nl de verzekeraars te vergelijken. Je kijkt naar de prijs maar vergeet zeker niet om ook de polisvoorwaarden van de verzekering goed door te nemen. Meer informatie over zorgverzekering vergoedingen.

Is er volledige dekking vanuit de basisverzekering voor paramedische zorg?

Nee, die is er niet, Veel van de zorg wordt wel uit de basisverzekering gedekt. Dat geldt echter niet voor alle soorten zorg. Zaak dus de polisvoorwaarden van de verzekeraar steeds goed door te nemen.

Is een aanvullende verzekering voor paramedische zorg noodzakelijk?

Ook dat is afhankelijk van het soort zorg dat nodig is. In de meeste gevallen is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Check nu ook de eisen en aanvullende voorwaarden die per verzekeraar anders kunnen zijn.

En via Zorgverzekerinq.nl vind je de voor jou beste zorgverzekering?

Correct. Door hier op de website de verzekeraars met elkaar te vergelijken, vind je de voor jou beste zorgverzekering.

5/5 - (27 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar