Ergotherapie vergoeding 2025

Mensen die problemen ondervinden in het dagelijkse functioneren kunnen baat hebben bij een bezoek aan de ergotherapeut. Deze helpt mensen zodat ze weer zelfstandig de dag door kunnen komen. Overigens is ergotherapie niet specifiek een zorg die alleen aan ouderen aangeboden wordt. Ook kinderen kunnen veel aan de aangeboden ergotherapie hebben.

Chronisch zieken mensen en mensen met een beperking

Koken, aankleden en wassen. Voor de meeste mensen zijn het dingen die vanzelfsprekend zijn en die je doet zonder er bij na te denken.  Toch zijn er mensen die er problemen mee hebben. In dat geval is ergotherapie een uitkomst. De ergotherapeut adviseert en traint en richt zich ook op vrije tijd, school, werk en op de algehele mobiliteit. De grootste groep mensen die een ergotherapeut behandeld zijn chronisch zieken of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ook kinderen kunnen een beroep doen op ergotherapie, op het moment dat ze problemen ervaren bij dagelijkse activiteiten op school, thuis of als ze buiten spelen.

Ergotherapie vergoeding 2025 voor maximaal tien uur uit de basisverzekering

De ergotherapie vergoeding 2025 wordt voor een deel uit de basisverzekering vergoed. Het gaat dan om maximaal tien uur per jaar. De kosten vallen overigens wel binnen het eigen risico, met uitzondering van kinderen beneden de achttien jaar. Overigens krijg je de ergotherapie vergoeding 2025 als er een therapie gevolgd wordt bij een door de verzekeraar gecontracteerde therapeut. Er zijn verzekeraars die ook de kosten van behandeling door een ergotherapeut vergoeden als dit op school gebeurt.

Voor extra uren sluit je een aanvullende verzekering af

Heb je aan tien uur ergotherapie niet voldoende? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor vergoeding van extra uren boven de tien uren uit de basisverzekering dus. Ook nu gelden voorwaarden; je laten behandelen door een gecontracteerde ergotherapeut is daar een van. Het aantal uren dat extra vergoed kan worden vanuit de ergotherapie vergoeding 2025 kan per verzekeraar erg verschillen. Zaak dus de zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Dat kun je prima hier op zorgverzekerinq.nl doen. Zo vind je de voor jou meest geschikte verzekering.
Wordt er een een ergotherapie vergoeding 2025 uitgekeerd door de basisverzekering?

Ja, er is een vergoeding vanuit de basisverzekering. Die vergoeding is voor tien uur, gerekend op jaarbasis.

En als je behoefte hebt aan extra uren?

Wil je een vergoeding voor de extra uren ergotherapie, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Check wel goed de voorwaarden die hier aan gesteld worden.

Hoe vind je nou de voor jou beste verzekering?

De voor jou meest geschikte verzekering vind je door de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken. Check niet alleen de prijs, maar lees ook de polisvoorwaarden altijd goed door.

5/5 - (30 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd