Iriscopie vergoeding 2024

Je kunt veel achterhalen door goed naar de iris van je oog te kijken. Dat is wel zo’n beetje de achterliggende gedachte achter de alternatieve geneeswijze die iriscopie heeft. Iriscopie kan helpen wanneer je te maken hebt met spijsverteringsklachten, huidklachten, hoofdpijn en allergieën. Door het volgen van een speciaal dieet of voedingsadvies helpen vervolgens bij het behandelen van de klachten. Je leest hier alles over de iriscopie vergoeding 2024.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

De lijnen, kleuren en vlekken in de iris

Een iriscopist kijkt naar de lijnen, kleuren en naar rare vlekken in de iris van het oog. Door goed te kijken kan de specialist de oorzaak van bepaalde klachten achterhalen. Volgens iriscopie staat alles in ons lichaam in verbinding met de iris. De iris reageert op veranderingen en zo kan de iriscopist achterhalen waar de klachten vandaan komen. Zo leest hij af dat er een bepaalde voedingsstof te kort is bijvoorbeeld, iets dat vervolgens met een dieet op te lossen is.

Iriscopie vergoeding 2024 niet vergoed vanuit de basisverzekering

Een bezoek aan een iriscopist is een alternatieve geneeswijze. Dat houdt in dat je geen iriscopie vergoeding 2024 krijgt vanuit het basispakket. Je komt wel in aanmerking komen voor een iriscopie vergoeding 2024 als je een aanvullende verzekering afsluit. Je kunt op deze website prima de verzekeraars vinden die een aanvullende dekking met iriscopie bieden. Door die verzekeraars vervolgens met elkaar te vergelijken, kun je al snel de voor jou perfecte zorgverzekering afsluiten.

Geen eigen risico bij een aanvullende verzekering

Maak je gebruik van een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor een iriscopie vergoeding 2024 dan geldt geen eigen risico. Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering – nadat je de verzekeraars hebt vergeleken– check je wel goed de polisvoorwaarden. Verzekeraars hanteren strenge regels rondom alternatieve geneeswijzen vergoedingen namelijk. Check de maximale vergoeding per dag of jaar goed en controleer of er aanvullende eisen gesteld worden voor het uitkeren van de iriscopie vergoeding 2024. Soms kan een verzekeraar bijvoorbeeld eisen dat een iriscopist is aangesloten bij een branchevereniging of een beroepsvereniging. Houd jij je daar niet aan, dan gaat de vergoeding voor iriscopie aan je neus voorbij. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Wat is iriscopie?

Iriscopie is een behandelmethode waarbij de klachten worden achterhaald door naar de iris van het oog te kijken. Die problemen worden vervolgens met een dieet of voedingsadvies verholpen. Het is een alternatieve geneeswijze en er geldt geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Kun je je wel aanvullend laten verzekeren?

Jazeker, dat kan prima. Om een iriscopie vergoeding te krijgen moet je aanvullend verzekerd zijn. Check de verzekeraars die deze dekking bieden op deze website en let daarbij goed op de extra eisen die gesteld worden.

Hoe vind ik de beste zorgverzekering?

Door op deze website uit te zoeken welke verzekeraars een aanvullende dekking bieden voor iriscopie en die vervolgens hier te vergelijken kom je als vanzelf uit bij de voor jou beste zorgverzekering.

4.7/5 - (103 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd