Antroposofie vergoeding 2021

Antroposofie vergoeding 2021

Antroposofie vergoeding in 2021 nodig? Wij helpen je graag verder met het uitzoeken wat antroposofie precies inhoud, en hoe het zit met de vergoeding vanuit je zorgverzekering. Antropofie, of antropofische geneeskunde, gaat uit van de zelfgenezing van het menselijk lichaam. Deze type zorg valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Deze vorm van alternatieve geneeskunde ziet het lichaam in vier lagen:

  1. Fysieke lichaam
  2. Levenslichaam
  3. Ziel
  4. Geestelijke kern

Deze vier lagen moeten met elkaar in balans zijn, wanneer dit niet het geval is ontstaan er verschillende klanten en kan je onder andere ziek worden. Een antropofische behandelaar zorgt ervoor dat deze lagen weer in balans komen. Vervolgens zal je lichaam met zijn zelfgenezend vermogen de klachten op natuurlijke wijzen (volledig) oplossen.

Vergoeding antroposofie basisverzekering

De basisverzekering vergoedt in Nederland alle medisch noodzakelijke zorg. Alternatieve zorgwijzen zoals antroposofie valt buiten deze dekking. Je bent dus afhankelijk van een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering antroposofie vergoeding

Met een aanvullende zorgverzekering kun jij recht hebben op een vergoeding voor antroposofie in 2021. Verschillende zorgverzekeraars hebben een aanvullende module voor alternatieve zorg. Voor alle aanvullende vergoedingen gelden er aparte voorwaarden per verzekeraar. Deze voorwaarden kun je lezen op de website van de zorgverzekeraar in de polisvoorwaarden.

De voorwaarden voor antroposofie

Een behandelaar/therapeut moet lid zijn van een beroepsvereniging. En deze beroepsvereniging moet op haar beurt weer erken worden door de zorgverzekeraar. Alleen dan kun jij de antroposofie vergoeding ontvangen in 2021.

Beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniding van Antroposofische Artsen (NVAA)
  • Beroepsgemeenschap van Psychosociale Hulpverleners (BPHA)
  • Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposifische grondslag (NVKToag)

Het is belangrijk om contact op te nemen met je verzekeraar om precies te weten welke beroepsverenidingen erkend worden voor 2021.

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service