Antroposofie vergoeding 2023

Antroposofie vergoeding in 2023 nodig? Wij helpen je graag verder met het uitzoeken wat antroposofie precies inhoud, en hoe het zit met de vergoeding vanuit je zorgverzekering. Antropofie, of antropofische geneeskunde, gaat uit van de zelfgenezing van het menselijk lichaam. Deze type zorg valt onder de alternatieve geneeswijzen.

 

Deze vorm van alternatieve geneeskunde ziet het lichaam in vier lagen:

  1. Fysieke lichaam
  2. Levenslichaam
  3. Ziel
  4. Geestelijke kern

Deze vier lagen moeten met elkaar in balans zijn, wanneer dit niet het geval is ontstaan er verschillende klanten en kan je onder andere ziek worden. Een antropofische behandelaar zorgt ervoor dat deze lagen weer in balans komen. Vervolgens zal je lichaam met zijn zelfgenezend vermogen de klachten op natuurlijke wijzen (volledig) oplossen.

Vergoeding antroposofie basisverzekering

De basisverzekering vergoedt in Nederland alle medisch noodzakelijke zorg. Alternatieve zorgwijzen zoals antroposofie valt buiten deze dekking. Je bent dus afhankelijk van een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering antroposofie vergoeding

Met een aanvullende zorgverzekering kun jij recht hebben op een vergoeding voor antroposofie in 2023. Verschillende zorgverzekeraars hebben een aanvullende module voor alternatieve zorg. Voor alle aanvullende vergoedingen gelden er aparte voorwaarden per verzekeraar. Deze voorwaarden kun je lezen op de website van de zorgverzekeraar in de polisvoorwaarden.

De voorwaarden voor antroposofie

Een behandelaar/therapeut moet lid zijn van een beroepsvereniging. En deze beroepsvereniging moet op haar beurt weer erken worden door de zorgverzekeraar. Alleen dan kun jij de antroposofie vergoeding ontvangen in 2023.

Beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniding van Antroposofische Artsen (NVAA)
  • Beroepsgemeenschap van Psychosociale Hulpverleners (BPHA)
  • Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposifische grondslag (NVKToag)

Het is belangrijk om contact op te nemen met je verzekeraar om precies te weten welke beroepsverenidingen erkend worden voor 2023.

Wordt er een antroposofie vergoeding uitgekeerd vanuit de basisverzekering?

Nee, er is geen dekking vanuit de basisverzekering. Dit omdat antroposofie tot de alternatieve geneeswijzen behoort.

Kun jij je wel aanvullend verzekeren?

Er zijn verschillende verzekeraars die een aanvullende vergoeding voor antroposofie uitkeren. Let bij het afsluiten van deze verzekering wel op de aanvullende voorwaarden die de verzekeraars stellen.

Waarom vergelijk je de verzekeraars op zorgverzekerinq.nl?

Door de zorgverzekeraars op zorgverzekerinq.nl te vergelijken, stuit je vanzelf op de verzekering met de beste voorwaarden. Check niet alleen de prijs, maar ook de dekking van de verzekering.

4.9/5 - (13 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd