Antroposofie vergoeding

Op zoek naar een zorgverzekering met antroposofie vergoeding in 2025? Anderzorg (Basis + Extra) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 139,80 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft Anderzorg (Basis + Extra) de voordeligste zorgverzekering voor € 157,30 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor antroposofie heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 zorgpremie.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Antroposofie maakt onderdeel uit van de alternatieve geneeswijzen. Dit  zijn geneeswijzen waarbij de wetenschappelijke  onderbouwing mist. Desondanks hebben wereldwijd heel veel mensen baat bij deze geneeswijzen. Antroposofie gaat er van uit dat een mens uit verschillende lagen bestaat. Om voor een antroposofie vergoeding 2025 in aanmerking te komen, dien je aanvullend verzekerd te zijn. Door op deze website te vergelijken, kies je die verzekering die precies aansluit bij jouw wensen.

Antroposofie vergoeding 2025 alleen bij aanvullende dekking

Een antroposoof ziet het lichaam in vier lagen. De eerste laag is het  fysieke lichaam, dat wat je met het blote oog ziet. De tweede laag is het levenslichaam, dat wat binnen gebeurt. In de derde laag zitten de emoties en de vierde laag is de geestelijke kern. De antroposofie vergoeding 2025 kan bijvoorbeeld uitgekeerd worden als je geneesmiddelen voorgeschreven worden. Dergelijke geneesmiddelen komen uit de natuur, van planten of mineralen. De geneesmiddelen moeten in vrijwel alle gevallen het zelf herstellend vermogen van het lichaam verbeteren.

Niet bij elke verzekeraar in het pakket

Alleen als je kiest voor een aanvullende verzekering om voor de antroposofie vergoeding 2025 in aanmerking te komen, keert de verzekeraar uit. Overigens heeft niet standaard elke verzekeraar dit in de dekking opgenomen. Let vooral ook op de aanvullende eisen die gesteld worden aan bijvoorbeeld de genezer en aan de voorgeschreven geneesmiddelen. Voldoet of de genezer of de geneesmiddelen daar niet aan, dan krijg je alsnog niets uitgekeerd. Zaak dus de verzekeringen goed door te nemen en te vergelijken.

Erkend door een Nederlandse apotheek

De verzekeraars die wel een aanvullende verzekering hebben en waar je wel een antroposofie vergoeding 2025 kunt krijgen, zijn streng als het gaat om alternatieve geneeswijzen vergoedingen.  Geneesmiddelen moeten bijvoorbeeld voorgeschreven zijn door een antroposofische huisarts en het geneesmiddel zal geleverd moeten worden door een erkende Nederlandse apotheek. Ook moet vastgesteld worden dat de geneesmiddelen medisch noodzakelijk zijn. Vergelijk hier de zorgverzekeraars en specifiek de aanvullende verzekeringen als je in aanmerking wilt komen voor de antroposofie vergoeding 2025. Ontdek meer zorgverzekering vergoedingen.
Valt antroposofische zorg binnen het basispakket?

Nee, deze zorg wordt niet vanuit het basispakket vergoed. Alleen bij een aanvullende verzekering kan er een antroposofie vergoeding 2025 uitgekeerd worden.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een aanvullende verzekering?

Niet elke verzekeraar biedt antroposofische dekking. Bovendien check je de voorwaarden over met name de voorgeschreven geneesmiddelen. Zo moeten ze voorgeschreven zijn door een antroposofische arts.

Hoe kies jij de beste verzekering?

Zet je wensen wat betreft de zorg voor jezelf op een rij en vergelijk de verzekeringen vervolgens op deze website.

4.9/5 - (46 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd