Moermantherapie vergoeding 2025

Een moermantherapie volgen is het volgen van een therapie die valt onder de alternatieve geneeswijzen. Nog specifieker; ze vallen onder de complementaire geneeswijzen. Dat betekent dat ze prima naast de reguliere zorg kunnen. Geen kwestie dus van of de ene of de andere therapie, maar twee soorten zorg die naast elkaar goed voor de patiënt kunnen zijn. Lees hier meer over de moermantherapie vergoeding 2025.

Moermantherapie vergoeding 2025 niet in het basispakket van de zorgverzekering

Vooral mensen met kanker volgen de Moermantherapie, een therapievorm die ook wel als Niet-Toxische Tumor Therapie bekend staat. Bij de Moermantherapie gaat het er om de stofwisseling te herstellen waardoor je lichaam eenvoudiger kan genezen. Er worden tal van verschillende methoden en middelen ingezet om de afweer van een kankerpatiënt te versterken. Zo gebruikt men niet-toxische tumor remmende stoffen, voedingssupplementen en immuun stimulerende middelen. De therapie moet de afweer van het lichaam verbeteren. Mensen kunnen vervolgens beter tegen de behandelingen tegen kanker.

Vergelijk en kies de juiste zorgverzekering

Wil je in aanmerking komen van de Moermantherapie vergoeding 2025 dan dien je wel een aanvullende verzekering af te sluiten. Vanuit de basisverzekering is geen dekking voor de Moermantherapie vergoeding 2025. Je kunt op deze website de verzekeraars die een dergelijke aanvullende dekking aanbieden selecteren om vervolgens de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vervolgens hak je de knoop door en sluit je een passende verzekering af.

De eisen waaraan de behandelend arts moet voldoen

Dat Moermantherapie vergoeding 2025 niet in de basisverzekering is opgenomen en dat er bij de aanvullende verzekeringen extra eisen worden gesteld, heeft te maken met de kritische houding van de verzekeraars richting alternatieve geneeswijzen vergoedingen. Want met alleen een aanvullende verzekering ben je er niet. Zo krijg je pas de Moermantherapie vergoeding 2025 als de behandelend arts is aangesloten bij Artsenvereniging Integrale Geneeskunde. Bekijk meer zorgverzekering vergoedingen.

Voor wie is de Moerman therapie bedoeld?

De therapie richt zich op kankerpatiënten en heeft als doel de stofwisseling te herstellen. Zorgverzekeringen noemen het binnen de alternatieve geneeswijzen ook wel een complementaire geneeswijze.

Valt de therapie onder het basispakket of onder de aanvullende verzekering?

Alternatieve geneeswijzen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dus ben je veroordeeld tot het afsluiten van een aanvullende verzekering, waaraan nogal wat eisen worden gesteld als het gaat om de behandelend arts.

Wat zijn dat voor eisen dan?

Bij de aanvullende verzekering wordt vaak als eis gesteld dat de arts is aangesloten bij de Artsenvereniging Integrale Geneeskunde. Ook moet er sprake zijn van een lidmaatschap van een beroepsvereniging.

5/5 - (69 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd