ADHD vergoeding in 2021

ADHD zorgverzekering 2021

ADHD vergoeding 2021

Zoek jij een ADHD vergoeding in 2021? Dan ben je hier aan het juiste adres. Medicijnen zijn voor mensen met ADHD een extra hulpmiddel. Met bijvoorbeeld Methylfennidaat, wat veel in deze medicijnen zit, verbeterd de concentratie. Wij helpen je graag verder bij het uitzoeken hoe het zit met de vergoeding voor ADHD in het nieuwe jaar 2021.

Medicijnen in 2021 duurder

Update: Maar liefst zes miljoen Nederlanders gaan per 2021 meer betalen voor medicijnen die op dit moment volledig vergoed worden. Volgens experts gaan sommige mensen een paar tientjes per jaar betalen, maar bij andere kan de rekening met enkele honderden euro’s omhoog gaan. Het gaat om 2.700 medicijnen die duurder gaan worden vanaf 2021.

Meer over medicijnen in 2021

ADHD medicijnen

In veel medicijnen zit het werkzame stof Methylfenidaat, waaronder;

 • Ritalin
 • Concerta
 • Medikinet
 • Equasym
 • Kinecteen

Het hierboven getoonde overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding per zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekering vergoeding ADHD

De eigen bijdrage voor ADHD medicijnen is in 2021 maximaal 250 euro per persoon.
Dat gaat dus in de praktijk betekenen dat je maximaal 385 + 250 = 635 euro kwijt bent voor de medicatie die vergoed worden volgens het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Via een aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor ADHD medicijnen. De aanvullende verzekering vergoed dan de eigen bijdrage. In somme gevallen krijg je alleen een gedeeltelijke vergoeding voor de eigen bijdrage ADHD medicijnen.

Basisverzekering ADHD vergoeding

Via de basisverzekering heb je recht op een bepaalde vergoeding voor ADHD in 2021. De volgende ADHD-medicjnen worden vergoed:

 • Ritalin
 • Dexamfetamine capsule 2,5 MG FNA MR
 • Medikinet (bepaalde doseringen) met de werkzame stof Methylfenidaat

Alle andere ADHD-medicatie, zoals Strattera of dexamfetamine in andere doseringen ga je volledig zelf de kosten betalen. Een alternatief is om een eigen bijdrage van maximaal 250 euro per jaar te betalen. Om gebruik te kunnen maken van deze ADHD vergoeding vanuit het basispakket, heb je een verwijzing van een arts nodig. Tevens worden voor kosten van ADHD-medicijnen en dienstverlening van de apotheek altijd het eigen risico in rekening gebracht.

Wat doen wij voor jou?

Bekijk in het tabel hieronder wij Zorgverzekerinq.nl voor jou kan betekenen.

Vergelijk zorgverzekeringen en vergoedingen in onze zorgvergelijker. Bereken je zorgpremie in 2021 in enkele minuten en bespaar maximaal.

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
 • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
 • 100% onafhankelijke & gratis service