ADHD vergoeding 2024

Behoefte aan een zorgverzekering met ADHD vergoeding in 2024? Zorgverzekeraar ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Benfit) heeft de laagste premie voor € 153,95 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Benfit) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 173,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking met ADHD vergoeding heeft OHRA (Basisverzekering + Uitgebreid) voor € 197,33 zorgpremie.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
271,48
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 150,- p/j (vergoeding eigen bijdrage)
 • Gratis tandongevallen-verzekering
 • Bellen is niet mogelijk
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
271,48
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 150,- p/j (vergoeding eigen bijdrage)
 • Gratis tandongevallen-verzekering
 • Bellen is niet mogelijk
Goede dekking
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 150,- p/j (vergoeding eigen bijdrage)
 • Fysio Meeneemservice mogelijk
 • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
 • Korting op veel sportscholen

Zoek jij een ADHD vergoeding in 2024? Dan ben je hier aan het juiste adres. Medicijnen zijn voor mensen met ADHD een extra hulpmiddel. Met bijvoorbeeld Methylfennidaat, wat veel in deze medicijnen zit, verbetert de concentratie. Wij helpen je graag verder bij het uitzoeken hoe het zit met de vergoeding voor ADHD in het nieuwe jaar 2024.

Medicijnen in 2024 duurder

Update: Maar liefst zes miljoen Nederlanders gaan per 2024 meer betalen voor medicijnen die op dit moment volledig vergoed worden. Volgens experts gaan sommige mensen een paar tientjes per jaar betalen, maar bij andere kan de rekening met enkele honderden euro’s omhoog gaan. Het gaat om 2.700 medicijnen die duurder gaan worden vanaf 2024.

Meer over medicijnen in 2024

ADHD medicijnen

In veel medicijnen zit het werkzame stof Methylfenidaat, waaronder;

 • Ritalin
 • Concerta
 • Medikinet
 • Equasym
 • Kinecteen

Het hierboven getoonde overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding per zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekering vergoeding ADHD

De eigen bijdrage voor ADHD medicijnen is in 2024 maximaal 250 euro per persoon.
Dat gaat dus in de praktijk betekenen dat je maximaal 385 + 250 = 635 euro kwijt bent voor de medicatie die vergoed worden volgens het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Via een aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor ADHD medicijnen. De aanvullende verzekering vergoed dan de eigen bijdrage. In sommige gevallen krijg je alleen een gedeeltelijke vergoeding voor de eigen bijdrage ADHD medicijnen.

Basisverzekering ADHD vergoeding

Via de basisverzekering heb je recht op een bepaalde vergoeding voor ADHD in 2024. De volgende ADHD-medicjnen worden vergoed:

 • Ritalin
 • Dexamfetamine capsule 2,5 MG FNA MR
 • Medikinet (bepaalde doseringen) met de werkzame stof Methylfenidaat

Alle andere ADHD-medicatie, zoals Strattera of dexamfetamine in andere doseringen ga je volledig zelf de kosten betalen. Een alternatief is om een eigen bijdrage van maximaal 250 euro per jaar te betalen. Om gebruik te kunnen maken van deze ADHD vergoeding vanuit het basispakket, heb je een verwijzing van een arts nodig. Tevens worden voor kosten van ADHD-medicijnen en dienstverlening van de apotheek altijd het eigen risico in rekening gebracht.

Wat doen wij voor jou?

Bekijk in het tabel hieronder wij Zorgverzekerinq.nl voor jou kan betekenen.

Vergelijk zorgverzekeringen en vergoedingen in onze zorgvergelijker. Bereken je zorgpremie in 2024 in enkele minuten en bespaar maximaal.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor ADHD medicijnen?

Ja, die is er vanuit de basisverzekering. Wel geldt die voor een beperkt aantal medicijnen en waarvoor je zomaar ook nog eens een extra eigen bijdrage moet betalen.

Waarom sluit je een aanvullende verzekering af?

Moet je een eigen bijdrage betalen? Dan kun je die kosten dekken door een aanvullende verzekering af te sluiten. Let wel op eventuele maximale vergoedingen en aanvullende eisen.

Hoe vind je de beste verzekeraar?

Die vind je hier, via zorgverzekerinq.nl. Hoe? Gewoon door de verzekeraars met elkaar te vergelijken op basis van prijs en de polisvoorwaarden.

4.8/5 - (50 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd