ADHD behandeling vergoeding

Wil jij een zorgverzekering met vergoeding voor een ADHD in 2025? Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor ADHD behandeling vergoeding: € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

ADHD is in de loop der jaren een bekend begrip geworden. Zeker kinderen krijgen vaker en vaker het ADHD etiket opgeplakt. Toch kun je ook op latere leeftijd gediagnosticeerd worden. Wil je alles lezen over wat ADHD precies is en wil je weten hoe het zit met de ADHD behandeling vergoeding 2025? Dan ben je hier op zorgverzekerinq.nl op het beste adres. Dat geldt al helemaal als je de verschillende verzekeringen goed met elkaar wilt vergelijken. Kijk ook voor vergoedingen van andere geestelijke gezondheidszorg.

Wat is ADHD?

De afkorting ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Mensen ervaren aandachtsproblemen en zijn vaak hyperactief. Heb je te maken met ADHD, dan heb jij moeite om je te concentreren en ben je snel afgeleid. Je bent druk en onrustig en handelt vaak spontaan en impulsief. Er is sprake van ADHD als het gedrag tenminste een half jaar aanwezig is voor iemand de leeftijd van twaalf jaar bereikt heeft. Er gelden globaal genomen drie vormen van ADHD: een gecombineerd beeld, een overwegend onoplettend beeld en een overwegend hyperactief impulsief beeld.

Wat zijn de kosten van een ADHD behandeling vergoeding 2025?

Dit is sterk afhankelijk van de aard van de klachten en het beeld van de aandoening. De kosten verschillen dus per persoon en hangen onder meer af van het aantal behandelingen dat noodzakelijk is om de stoornis goed te kunnen behandelen. Ook kan er sprake zijn van ADHD medicijnen zoals Ritalin.

Valt de ADHD behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

De kosten worden inderdaad vergoed vanuit de basisverzekering als een onderdeel van ofwel GGZ Basis of GGZ Specialistische behandeling. Om voor de ADHD behandeling vergoeding 2025 in aanmerking te komen dien  je wel altijd een verwijzing van de huisarts te hebben. Je bepaalt wel eigen risico.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste ADHD behandeling vergoeding?

Om er achter te komen bij welke verzekeraar je de hoogste ADHD behandeling vergoeding 2025 krijgt is het zaak dat je eerst de verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Dit kun je prima doen hier op de website zorgverzekerinq.nl. Behalve vergelijken kun je hier ook alle andere informatie over deze verzekering tot je nemen.

Waarom een ADHD behandeling vergoeding?

As je te maken hebt met ADHD, dan is daar best iets aan te doen middels gerichte behandeling. Deze behandeling wordt vergoed door de verzekering. Je checkt op deze website hoe het zit met de vergoeding voor een ADHD behandeling.

Valt deze vergoeding onder de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Wel dien je dan een verwijding te hebben van de huisarts. Waar de vergoeding het hoogst is, kun je hier zien op basis van het vergelijk dat je tussen de verzekeringen kunt maken.

Welke informatie vind je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Hier lees je simpelweg alles over de zorgverzekering. Ook kun je – en dat is ideaal- de verschillende verzekeringen uitstekend met elkaar vergelijken.

4.9/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd