Haptotherapie vergoeding 2023

Aanraken en voelen zijn de belangrijkste ingrediënten als je gebruik maakt van haptotherapie. Het is een prima therapie wanneer jouw gedachten en gevoelens niet overeenkomen met het leven dat je leidt. Je stopt gedachten en gevoelens weg of negeert ze. Hieruit kunnen vervolgens weer fysieke en lichamelijke klachten ontstaan. Lees hier alles over haptotherapie en de haptotherapie vergoeding 2023.

 

De verzekering en de haptotherapie vergoeding 2023

 De haptotherapeut kan je weer bewust maken van je gevoelens. Daardoor voel jij je weer energieker en zit je lekkerder in je vel. Er wordt veel gesproken en er worden eveneens lichamelijke oefeningen uitgevoerd. Je ervaart door aanraking precies waar in je lichaam precies de spanning zit.

Alternatieve geneeswijzen niet gedekt vanuit de basisverzekering

Het werk van de haptotherapeut valt onder de alternatieve geneeswijzen. Dit zijn geneeswijzen waarvan heel veel mensen  bewezen voordeel ervaren, maar waarvan de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt. Alternatieven geneeswijzen worden niet door de basisverzekering vergoed. Om in aanmerking te komen voor een haptotherapie vergoeding 2023 moet je dus aanvullend verzekerd zijn. Maak je gebruik van die aanvullende verzekering, dan kost je dat geen eigen risico.

Let op de aanvullende eisen vals je gebruik wilt maken van de haptotherapie vergoeding 2023

De haptotherapie vergoeding 2023 wordt je bovendien alleen uitgekeerd als je aan een aantal aanvullende eisen voldoet. Verzekeraars hanteren een strikte lijn als het gaat om alternatieve geneeswijzen vergoedingen. Zo moeten behandelaars vaal aangesloten zijn bij een branche- of beroepsvereniging. Behalve dat je hier de verzekeraars met elkaar vergelijkt check je ook de polisvoorwaarden voor je een verzekering afsluit.

Vergelijk de verzekeraars op deze website

Zaak dus eerst na te gaan welke verzekeraars je eventueel de haptotherapie vergoeding 2023 uitkeren. Vervolgens kun je hier op deze website gemakkelijk de verzekeraars die de aanvullende verzekering met haptotherapie bieden met elkaar vergelijken. Zo is het kiezen van de juiste zorgverzekering echt maatwerk geworden. Meer over zorgverzekering vergoedingen.

Is haptotherapie opgenomen in de basisverzekering?

Nee. Omdat het om een alternatieve geneeswijze gaat, dekt de basisverzekering de kosten van een dergelijke behandeling niet.

Dekt elke aanvullende verzekering haptotherapie wel?

Ook dat is niet het geval. Je checkt dus eerst op deze website welke verzekeringen wel een aanvullende dekking bieden. Vervolgens ga je de verzekeraars met elkaar vergelijken.

Wat zijn aanvullende eisen van verzekeraars?

Het kan zijn dat een verzekeraar aanvullende eisen stelt als je gebruik wilt maken van haptotherapie en in aanmerking wilt komen van de haptotherapie vergoeding. Zo eisen veel verzekeraars dat een therapeut aangesloten is bij een branchevereniging. Check de polisvoorwaarden dus altijd goed.

5/5 - (52 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd