Medicijnen buiten GVS vergoeding 2025

Of je al dan niet de geneesmiddelen die je gebruikt vanuit de basisverzekering vergoedt krijgt, hangt af van het feit of het medicijn is opgenomen in het GVS. Dit staat voor het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem. Zeker is dat je wat betreft de medicijnen verzekering een aanvullende verzekering afsluit als je in aanmerking wilt komen van de medicijnen buiten GVS vergoeding 2025.

Medicijnen buiten GVS vergoeding 2025 bij aanvullende verzekering

Alleen medicijnen die zijn opgenomen in het GVS worden vanuit de basisverzekering vergoed. Je betaalt dan wel eigen risico en soms een eigen bijdrage voor deze geneesmiddelen. Het VWS bepaalt welke geneesmiddelen binnen het GVS vallen. Wil je een medicijnen buiten GVS vergoeding 2025 dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten. Bij hoge uitzondering kan een medicijn buiten het GVS wel vergoed worden vanuit de basisverzekering. Overigens worden ook homeopathische geneesmiddelen die je ook bij de drogist in je dorp kunt kopen ook niet vergoed vanuit de basisverzekering. Ook nu geldt dat je dan wel een medicijnen buiten GVS vergoeding 2025 krijgt als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Voorwaarden van de zorgverzekeraars

Voor de medicijnen die niet opgenomen zijn in het GVS geldt het zogenaamde Reglement Farmaceutische Zorg. In dit reglement staan de voorwaarden opgenomen die de verzekeraars stellen aan het uitkeren van een medicijnen buiten GVS vergoeding 2025. Want behalve het Ministerie van VWS hanteren de verzekeraars dus ook nog eens hun eigen voorwaarden.

Vergelijk en vind de voor jou beste verzekeraar

Door verzekeraars te vergelijken en aan de hand van jouw specifieke zorgwensen kun je snel de voor jou beste verzekeraar vinden. Check wel altijd goed de polisvoorwaarden en weet goed wat de maximale vergoeding is die verzekeraars uitkeren als het gaat om de medicijnen buiten GVS vergoeding 2025. Lees ook over andere zorgverzekering vergoedingen.

Krijg je vanuit de basisverzekering een medicijnen buiten GVS vergoeding?

Nee. Medicijnen die niet zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Het Ministerie van VWS bepaalt welke medicijnen wel en welke niet in de GVS worden opgenomen.

Kun jij je dan wel aanvullend verzekeren voor de medicijnen buiten GVS vergoeding?

Ja, aanvullend verzekeren is prima mogelijk als je dergelijke geneesmiddelen gebruikt. Check de verzekeraars op de maximale vergoeding die ze in dit geval uitkeren.

Wat is voor mij dan de beste verzekeraar?

Uiteraard is dat afhankelijk van je zorgvraag en zorgbehoefte. Door de zorgverzekeraars op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken, vind je al snel een verzekeraar die bij jouw wensen aansluit.

5/5 - (28 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar