Laxeermiddel vergoeding 2023

Heb je last van obstipatie? Dan kan dat zomaar erg pijnlijk zijn. Met het gebruik van een laxeermiddel kun je vaak al iets aan de klachten doen. Worden de laxeermiddelen vergoed uit de basisverzekering eigenlijk? Wanneer heb je recht op een laxeermiddel vergoeding 2023? Je leest het hier.

Laxeermiddel vergoeding 2023 op voorschrift uit de basisverzekering

Laxeermiddelen gebruik je dus bij obstipatie of verstoppingen. Heb je obstipatie, dan kan dat zomaar erg pijnlijk zijn. Doorgaans wordt het veroorzaakt door een gebrek aan beweging, verkeerd eten en door genetische aanleg. Ook kan sprake zijn van een ziekte, bijvoorbeeld in de vorm van de Ziekte van Crohn. Laxeermiddelen heb je overigens in verschillende varianten. Allemaal proberen ze op ene andere manier de stroelgang op gang te krijgen. Je onderscheidt middelen die de darmwand prikkelen en op die manier de werking van de darm bevorderen, je hebt verzachtende middelen en middelen die de beweging van de darmen kan verbeteren.

Overweeg anders een aanvullende verzekering

Je krijgt een laxeermiddel vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering als sprake is van chronische obstipatie. Dat betekent dat om voor deze medicijnen vergoeding in aanmerking te komen, je een voorschrift moet hebben van een arts. De arts moet aangeven dat jij gedurende tenminste zes maanden ononderbroken laxeermiddelen moet gebruiken. Heb je niet een dergelijk voorschrift, dan kun je de laxeermiddelen vergoeding 2023 alleen ontvangen als je aanvullend verzekerd bent.

Check en vergelijk hier de verzekeringen

Voor het vinden van de voor jou perfecte verzekeraar die tegemoet komt aan jouw zorgbehoefte, doe je er goed aan de verzekeringen hier met elkaar te vergelijken. Check wat het je kost als je  kiest voor een aanvullende verzekering ten opzichte van de prijs voor de laxeermiddelen. Soms is het verstandig zelf de laxeermiddelen te betalen, als blijkt dat de premie duurder is dan de aanschaf van de laxeermiddelen. Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

Wanneer gebruik je laxeermiddelen?

Bij obstipatie en verstoppingen kunnen laxeermiddelen snel hulp bieden. Deze middelen worden uit de basisverzekering vergoed, mits je een voorschrift hebt van een arts voor onafgebroken gebruik gedurende zes maanden.

En anders krijg je een laxeermiddel vergoeding vanuit de aanvullende verzekering?

Dan kun je inderdaad een aanvullende verzekering afsluiten. Check dan wel goed wat verzekeraars vergoeden en of de premie niet duurder is dan de aankoop van laxeermiddel. Dan schiet een aanvullende verzekering het doel immers voorbij.

Hoe vind je de beste zorgverzekering?

Door hier de verzekeraars te vergelijken, uiteraard op basis van jouw wensen en eisen. Vergeet niet de polisvoorwaarden in je vergelijk mee te nemen.

5/5 - (69 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd