Second opinion vergoeding 2025

In ons land heb je altijd het recht op een second opinion.  Je vraagt  in dat geval de mening van een andere specialist dan je eigen. Het aanvragen van een second opinion gebeurt vooral als mensen aan de vooravond staan van een beslissing met ingrijpende gevolgen.

Iedereen heeft recht op een second opinion

Je wilt wel eens de mening van een andere specialist horen in plaats van de visie van je eigen specialist? Dan vraag je een second opinion aan. Dit kan als je niet helemaal zeker bent over een gestelde diagnose bijvoorbeeld of een vraagtekens hebt bij een voorgestelde behandeling. Zeker als je te maken hebt met een ernstige aandoening kan een second opinion helpen om de juiste vervolgstap te maken.  Iedereen heeft recht op ene second opinion en de second opinion vergoeding 2025  wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico.

Second opinion vergoeding 2025 wordt vergoed uit de basisverzekering

De second opinion vraag je aan over een diagnose of behandeling. Als je aanspraak wilt maken op de second opinion vergoeding 2025 dan is wel een  verwijzing van je eigen behandelend arts nodig. Vragen om een second opinion is niet vreemd en de arts mag je dit alleen bij zeer zwaarwegende gronden weigeren. In de praktijk komt  dat echter amper voor.  In het kader van de second opinion vergoeding 2025 is de verwijzing van de arts voor de verzekeraars dus essentieel. Zonder die verwijzing kan het zijn dat je zelf voor de kosten moet opdraaien. En de kosten van een second opinion kunnen best hoog oplopen.

Je vindt de voor jou meest geschikte zorgverzekering via zorgverzekerinq.nl

Hier op Zorgverzekerinq.nl vind je de voor jou perfecte verzekering. Je vindt die verzekering door de beschikbare verzekeraars met elkaar te vergelijken.  Check niet alleen de prijs, maar neem ook de polisvoorwaarden van de verzekeraars goed door. En bekijk natuurlijk de zorgverzekering vergoedingen.

De kosten voor een second opinion, worden die uit de basisverzekering vergoed?

Ja, de basisverzekering keert een second opinion vergoeding uit. Wel moet je dan een verwijzing hebben van je behandelend arts.

Worden er meer eisen gesteld wat betreft de second opinion vergoeding?

In de meeste gevallen niet. De verwijzing is belangrijk, anders keert de verzekeraar niet uit en draai je zelf op voor de kosten. In beginsel mag jouw arts jouw verzoek niet weigeren.

Wat kan Zorgverzekerinq.nl voor je betekenen?

Via Zorgverzekerinq.nl vind je de voor jou perfecte zorgverzekering. Je vindt die verzekering door de verzekeraars op de website met elkaar te vergelijken.

4.8/5 - (37 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd