Nuva Ring vergoeding 2025

Behoefte aan een zorgverzekering met vergoeding voor nuva ring in 2025? Zorgverzekeraar ONVZ (Bewuste Keuze + Bewuste Keuze start) is de goedkoopste met nuva ring vergoeding voor € 127,90 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft Ik kies zelf van ASR (Goede keuze + ZorgBasis) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 145,75 premie. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 1 ster) voor € 149,40 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Een vorm van anticonceptie is de Nuva Ring. Deze ring wordt ook wel de anticonceptiering genoemd. De Nuva Ring geldt als een alternatief voor het slikken van de anticonceptiepil. Dagelijks geeft de ring hormonen af en dat biedt gedurende een maand bescherming tegen zwangerschap. Een recept voor deze manier van anticonceptie krijg je via de huisarts. Je kunt de ring ook zelf afhalen bij de apotheek. Lees hier meer over de Nuva Ring vergoeding 2025.

Vergelijk en kijk of een verzekering voor de Nuva Ring vergoeding 2025 de moeite waard is

De Nuva Ring is een redelijk prijzige vorm van anticonceptie. Hoewel de kosten nog wel eens variëren, betaal je voor drie maanden zo rond de 45 euro. De kosten van het product zijn belangrijk als jij hier verzekeraars gaat vergelijken en eventueel plannen hebt je voor de Nuva Ring vergoeding 2025 aanvullend te verzekeren. Pas dan kun je zien of een verzekering afsluiten om voor de vergoeding 2025 in aanmerking te komen wel uit kan. Soms is het zo dat de verzekering duurder is dan het product. Dan heeft een verzekering dus weinig zin.

Alleen uit de basisverzekering als je jonger bent dan 21 jaar

De Nuva Ring vergoeding 2025 krijg je alleen vanuit de basisvergoeding als je jonger bent dan 21 jaar. Tot je achttiende jaar krijg je anticonceptie volledig vergoed, tot je 21e jaar betaal je wel al eigen risico. Ben je ouder dan 21 jaar, dan kom je alleen voor de Nuva Ring vergoeding 2025 in aanmerking als je aanvullend verzekerd bent. Je kunt de Nuva Ring ook wel uit de basisverzekering krijgen als het gebruikt wordt tegen kleinen bloedingen, verklevingen in de buikholte of zeer heftige menstruatie.

Wel of geen aanvullende verzekering?

Door elders op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken zie je al snel welke verzekering voor jou de beste en meest aantrekkelijke is. Dan zien je ook of het de moeite waard is om een aanvullende verzekering af te sluiten om voor de Nuva Ring vergoeding 2025 af te sluiten.

Krijg je de Nuva Ring vergoeding uit het basispakket?

Ja, als jij jonger bent dan 21 jaar bent wel. Tot je achttiende jaar is sprake van een volledige vergoeding. Van je 18e tot je 21e betaal je wel eigen risico bij je basisverzekering.

Krijg je geen Nuva Ring vergoeding boven je 21e levensjaar?

Dat kan wel, maar dan moet je wel een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Weeg de kosten van het product af tegen de hoogte van de premie.

Wat is de Nuva Ring en wat kost het?

De Nuva Ring is een vorm van anticonceptie dat als alternatief geldt voor de anticonceptiepil. De Nuva Ring biedt een maand bescherming tegen zwangerschap vanwege de afgifte van hormonen. Gemiddeld genomen kost de ring rond de 45 euro voor drie maanden.

4.9/5 - (28 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd