MammaPrint vergoeding 2024

Een MammaPrint noemt men ook wel een mammografie. Dit staat voor borstonderzoek naar afwijkend weefsel in de borst. De test gebruikt men vooral bij het onderzoek naar borstkanker. Omdat er volgens de geleerden geen sprake is van aantoonbare gezondheidswinst, geldt er geen MammaPrint vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Het vroegtijdig opsporen van borstkanker

Het in een vroeg stadium opsporen van borstkanker. Dat kan met behulp van de MammaPrint. De resultaten van de MammaPrint geven richting voor het behandelplan. Via MammaPrint kan namelijk het eventuele risico op uitzaaiingen ingeschat worden. De MammaPrint is leidend voor een aanvullende behandeling of niet. Een aanvullende behandeling kan bijvoorbeeld chemotherapie zijn. Voor de MammaPrint is overigens een stukje weefsel noodzakelijk. Via een naaldbiopt neemt een specialkist dit af.

De MammaPrint vergoeding 2024 wordt niet vanuit de zorgverzekering uitgekeerd

De MammaPrint vergoeding 2024 heeft geen dekking vanuit de basisverzekering. Dut dus omdat dit niet tot aantoonbare gezondheidswinst zou leiden. Er zijn echter wel een aantal verzekeraars die een MammaPrint vergoeding 2024 uitkeren vanuit een aanvullende verzekering. De verzekeraars kunnen aanvullende voorwaarden aan deze verzekering stellen.

Je vind de voor jou beste verzekeraar via zorgverzekerinq.nl

Je vindt overigens de voor jou beste zorgverzekering door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat doe je op basis van jouw specifieke zorgbehoefte. Kijk verder dan alleen naar de prijs, maar check ook goed de polisvoorwaarden en de eventuele aanvullende eisen van de verzekeraar zoals bijvoorbeeld behandeling bij een door de verzekeraar gecontracteerde specialist. Vind meer over zorgverzekering vergoedingen.

Biedt de basisverzekering een MammaPrint vergoeding?

Nee, de MammaPrint vergoeding wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit omdat er volgens de mensen die er over gaan geen sprake is van gezondheidswinst.

Kun je voor de MammaPrint vergoeding wel een aanvullende verzekering afsluiten?

Ja, er zijn verschillende verzekeraars die vanuit de aanvullende verzekering een MammaPrint vergoeding uitkeren. Check of er eventueel eisen worden gesteld aan deze verzekering.

Vind je de beste zorgverzekering via Zorgverzekerinq.nl?

Dat klopt. Op Zorgverzekerinq.nl kun je de verschillende verzekeraars namelijk prima met elkaar vergelijken. Check verder de polisvoorwaarden en kies vervolgens voor die verzekering die aansluit bij jouw specifieke zorgwensen.

4.9/5 - (24 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd