Besnijdenis vergoeding 2022

Wil jij graag weten of er een besnijdenis (circumcisie) vergoeding in 2022 verkrijgbaar is? Wij bespreken op deze pagina de mogelijkheden voor een besnijdenis vergoeding vanuit de basis- en aanvullende verzekering. Een besnijdenis wordt over het algemeen gedaan om verschilende redenen. Soms uit culturele of religeuze redenen of omdat het medisch noodzakelijk is.

Vergoeding besnijdenis basisverzekering

De basisverzekering in Nederland (2022) biedt alleen een besnijdenis vergoeding wanneer er sprake is van medische noodzaak. Alleen een arts/huisarts bepaalt of er sprake is van medische noodzaak voor een besnijdenis. Andere redenen (religeuze) voor een besnijdenis worden alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering besnijdenis vergoeding

Er zijn een aantal zorgverzekeraars in Nederland die een vergoeding voor besnijdenis bieden wanneer er sprake is van een culturele of religeuze reden. De verzekeraar vergoedt vaak een maximum bedrag, of een gedeelte van de gemaakte kosten (bijvoorbeeld 75%).

De kosten van een besnijdenis lopen erg uiteen. Als je bijvoorbeeld naar een ziekenhuis gaat voor deze ingreep, betaal je al snel 2000 euro. In een special kliniek liggen deze kosten overigens wel lager. Hier ga je ongeveer 275 euro betalen voor kinderen. Een besnijdenis voor volwassenen is vaak duurder. Een aanvullende zorgverzekering met een besnijdenis vergoeding 2022 is dus vaak gewenst voor ouders.

 

Geldt er een besnijdenis vergoeding vanuit de basisverzekering?

Er is inderdaad een vergoeding voor een besnijdenis vanuit de basisverzekering. Dan dient er wel een medische oorzaak voor de ingreep te zijn, iets dat alleen door een arts bepaald kan worden.

Waarom neem je een aanvullende verzekering?

Besnijdenissen die vanuit religieuze of culturele redenen plaatsvinden, worden vaak tot een maximaal bedrag vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Waarom check je eerst altijd zorgverzekerinq.nl?

Je kunt op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kom je vanzelf bij die verzekering die jou de beste voorwaarden kan bieden.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten