Osteopathie vergoeding 2023

Osteopathie is een behandelmethode die mensen kan helpen die minder goed bewegen. Vooral als de klachten lastig te behandelen zijn wordt een beroep gedaan op de osteopaat. De osteopaat is een specialist in het beoordelen van de beweeglijkheid en de onderlinge samenhang van de weefsels in het menselijk lichaam. Lees hier alles over osteopathie en de osteopathie vergoeding 2023.

 

Wegnemen en verlichten van pijn

Osteopathie richt zich op het wegnemen en verlichten van pijn in de rug, nek, hoofd en de buik. De osteopaat richt zich op drie bewegende systemen in het lichaam. Dat zijn het bewegingsapparaat met alle botten, gewrichten en spieren in het lichaam, het orgaansysteem met alle organen in het lichaam en het craniosacrale systeem. Dit systeem bevat de schedelbotten, ruggenmergvlies, hersenvochtcirculatie en de wervelkolom.

Sluit een aanvullende verzekering af om voor de osteopathie vergoeding 2023 in aanmerking te komen

Wil jij je verzekeren voor osteopathie en in aanmerking komen voor de osteopathie vergoeding 2023 dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Vanuit de basisverzekering is voor deze alternatieve geneeswijze geen dekking. Er is toch al geen alternatieve geneeswijze vergoeding vanuit de basisverzekering. Overigens biedt niet elke verzekeraar een osteopathie vergoeding 2023 aan.

Osteopathie vergoeding 2023 niet uit de basisverzekering

Nadat je de verzekeraars geselecteerd hebt die wel een osteopathie vergoeding 2023 uitkeren, ga je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kun je uiteindelijk de perfecte verzekering afsluiten. Bij het afsluiten van een verzekering die een osteopathie vergoeding 2023 uitkeert, is het wel zaak de kleine lettertjes in de gaten te houden. Of beter; de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Let op de kleine lettertjes, de polisvoorwaarden

Bij het afsluiten van een verzekering met een osteopathie vergoeding 2023 is het vooral belangrijk te kijken naar de hoogte van de vergoeding. Meestal keert de verzekeraar een maximaal bedrag per jaar uit. Bovendien stellen de verzekeraars vaak aanvullende eisen, bijvoorbeeld dat de osteopaat is aangesloten bij de NOF of de NRO. Lees meer info over zorgverzekering vergoedingen.

Osteopathie, valt dat onder de basisverzekering?

Nee, deze alternatieve geneeswijze wordt niet door de basis zorgverzekering gedekt. Geen enkele alternatieve geneeswijze wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Is er wel een aanvullende verzekering voor osteopathie?

Je kunt je inderdaad aanvullend laten verzekeren voor osteopathie. Niet elke verzekeraar biedt dit aan overigens.

Hoe vind je de beste aanvullende zorgverzekering voor osteopathie?

Simpel, door de verzekeraars die deze dekking bieden op deze website met elkaar te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk en snel de voor jou perfecte zorgverzekering.

5/5 - (30 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd