Steunzolen vergoeding 2025

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor steunzolen mogelijk. Zorgverzekeraar HEMA (Basisverzekering + Aanvullend 1) is de voordeligste voor € 132,80 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft HEMA (Basisverzekering + Aanvullend 1) de voordeligste zorgverzekering voor € 150,30 premie. De beste dekking voor steunzolen heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Een steunzool is een losse inlegzool speciaal voor schoenen. De steunzolen moeten ondersteuning geven aan de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Ook kan de voetstand door de steunzool verbeteren en een beter looppatroon ontstaan.

Er is geen steunzolen vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

De steunzolen vergoeding 2025 wordt niet uitgekeerd door de basisverzekering. Wel zijn er een aantal verzekeraars die je via een aanvullende verzekering een steunzolen vergoeding 2025 uit kunnen keren. Overigens bedragen de kosten voor steunzolen tussen de 100 en 200 euro per persoon.

Soms is het voordeliger om zelf de steunzolen aan te schaffen

Het is goed de prijs van de steunzolen te weten als je van plan bent aanspraak te maken op de steunzolen vergoeding 2025 vanuit de aanvullende verzekering. Het afsluiten van een aanvullende verzekering kan niet uit als de premie duurder is dan de aanschaf van de steunzolen.  In dat geval is het voordeliger om de steunzolen zelf aan te schaffen. Het is altijd zaak de aanvullende voorwaarden die aan een aanvullende verzekering kleven goed door te nemen. Uiteraard hoef je bij een aanvullende verzekering geen eigen risico te betalen.

Vergelijk de verzekeraars hierop zorgverzekerinq.nl

Ben je op zoek naar de voor jou beste zorgverzekering? Vergelijk de verschillende  zorgverzekeraars dan hier. Doe dat niet alleen op basis van de prijs, maar check dus ook altijd de polisvoorwaarden voor je een definitieve keuze maakt. Lees meer over andere zorgverzekering vergoedingen.

Wordt er een steunzolen vergoeding uitgekeerd door de basisverzekering?

Nee, er geldt geen vergoeding vanuit de basisverzekering voor steunzolen, Je kunt wel een aanvullende verzekering afsluiten om in aanmerking te komen voor de steunzolen vergoeding.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een aanvullende verzekering?

Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering zet je de kosten voor de premie af tegen de kosten van een steunzool. Doorgaans kosten de steunzolen tussen de 100 en 200 euro. Is de premie voor de verzekering hoger dan kun je de steunzolen beter zelf aanschaffen.

Hoe vind je de voor jou beste verzekering?

Je vindt de beste verzekering door op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk behalve naar de prijs ook naar de polisvoorwaarden.

5/5 - (35 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd