Medisch specialistische zorg vergoeding 2025

Maak je gebruik van medische specialiste zorg dan krijg je te maken met een medisch specialist. Dit is een specialist die de 6-jarige opleiding geneeskunde heeft afgerond. In totaal zijn er rond de dertig verschillende specialismen. Om in aanmerking te komen voor medisch specialistische zorg is altijd een verwijzing van de huisarts noodzakelijk of van een andere arts die bevoegd is een dergelijke verwijzing te geven.

Vrijwel altijd een medisch specialistische zorg vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

Denken we aan medisch specialistische zorg, dan denken we aan bijvoorbeeld een besnijdenis, ooglaseren, flebologie, sterilisatie, flapoorcorrectie, de behandeling van caissonziekte, geriatrische revalidatiezorg en een staaroperatie. In zo goed als alle gevallen is er een medisch specialistische zorg vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Daarbij geldt wel het eigen risico. In bepaalde gevallen – als je een budgetpolis hebt bijvoorbeeld- kan behalve het eigen risico ook een percentage van de daadwerkelijke kosten in rekening worden gebracht. Dat percentage kan overigens oplopen tot wel 30 procent.

Denk aan de aanvullende voorwaarden van de verzekeraars

Voor de extra kosten die je eventueel moet betalen en de eigen bijdrage zou je een aanvullende verzekering af kunnen sluiten. In dat geval zou je vanuit die verzekering een medische specialistische zorg vergoeding 2025 kunnen krijgen. Dat zou je ook kunnen doen voor specialistische zorg die uitgesloten is van het basispakket. Dit zijn onder meer sterilisatie, het ongedaan maken van sterilisatie, liposuctie van de buik en bijvoorbeeld uvuloplastiek als behandeling tegen snurken. Zeker bij medische specialistische zorg kunnen per verzekeraar andere voorwaarden gesteld worden of kunnen andere eisen gesteld worden voor sprake is van een medisch specialistische zorg 2025 vergoeding.

Vergelijk en vind de voor jou beste verzekering

Zaak dus de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken en zeker de polisvoorwaarden goed te checken. Doe je dat hier op zorgverzekerinq.nl, dan stuit je vanzelf op de voor jou beste verzekering. Vergelijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

Medisch specialistische zorg; is de basisverzekering dan voldoende?

De basisverzekering dekt vrijwel altijd medisch specialistische zorg. Je dient wel rekening te houden dat de kosten van het eigen risico afgaat.

Is een aanvullende verzekering dan wel nodig?

Een aanvullende verzekering kan de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld voor de voor de basisverzekering uitgesloten zorg of voor de eigen bijdragen die bij bepaalde zorg wordt gevraagd.

Hoe vind je de voor jou beste zorgverzekering?

De beste zorgverzekering vind je door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Check ook goed de polisvoorwaarden en maak zo een weloverwogen keuze voor een zorgverzekeraar.

4.9/5 - (25 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd